Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISPIRU IH OD SOLI

Galerija: Ovako servisiraju kanadere noću kako bi bili spremni za gašenje požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjaci iz 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO iz Zemunika cijelu su noć s ponedjeljka na utorak pripremali protupožarne avione kako bi od jutra u utorak bili spremni za gašenje požara.

Ministarstvo obrane je objavilo galeriju fotografija stručnih timova zrakoplovno-tehničkog i osoblja za potporu letenja protupožarnih zrakoplova koji su cijelu noć pripremali zrakoplove kako bi bili spremni gasiti požare idući dan. 

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

Uz ispiranje kanadera od morske soli i punjenja gorivo, tehničari su najviše vremena posvetili pregledima, povremenim pedesetosatnim pregledima i provjerama, kao i svim drugim zahvatima kako bi do jutra kompletne zračne snage bile pripravne poletjeti na požarišta

"Zahvaljujući upravo iznimnom trudu i radu zrakoplovnih tehničara ostvaruje su visoki stupanj ispravnosti i spremnosti zračnih snaga u gašenju požara, a posebnu zahvalu zrakoplovnim tehničarima sinoć je za vrijeme posjeta zračnim snagama uputio i potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević", stoji u popratnom tekstu MORH-a.

Od 1. lipnja do danas zračne snage sudjelovale su u gašenju 253 požara (87 u Šibensko-kninskoj, 79 Splitsko-dalmatinskoj, 70 u Zadarskoj,11 u Dubrovačko-neretvanskoj, pet u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

U dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile su oko 2190 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 64.700 tona vode te je prevezeno 276 vatrogasca i pripadnika OS RH te 38 tona vatrogasne opreme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene