Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Moji prsti nisu u pekmezu'

Friščić: Ostavka Polančeca? On je prvi na potezu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik HSS-a Josip Friščić izjavio je kako njegovi prsti 'nisu u pekmezu'.

Vezano uz navodnu odgovornost potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, Josip Friščić rekao je da nije na njemu, ni HSS-u da o tome sudi, već da u tome treba li otići ili ostati u Vladi prvi potez treba povući upravo Polančec.

Pročitajte i ovo PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije Slika nije dostupna Friščić: Nisam s Polančecom dogovorio smjenu Marinca

>> Vidošević: Napad na Podravku došao je izvan te tvrtke

'O tome ja ne sudim niti želim biti taj koji će donijeti odluku. On (Polančec) sam je prvi na potezu', izjavio je Friščić novinarima u Hrvatskom saboru, dodavši da s premijerkom Jadrankom Kosor nije razgovarao o eventualnoj Polančecovoj smjeni. Upitan znači li to da HSS od premijerke smjenu neće ni tražiti kako bi se spasila koalicija, odgovorio je da je pred koalicijom, odnosno Vladom previše posla da bi se sada time bavila, te da će konačnu odluku o sudbini Polančeca donijeti premijerka.

'Nisam mandatar Vlade. Vlada mora efikasno funkcionirati. Pred nama je proračun i ispunjavanje uvjeta vezanih uz pridruživanje EU i sporazum o granici sa susjedima. Puno je toga da bi se Vlada tjednima mogla baviti slučajem Podravka. Premijerka će razgovarati i vidjeti što će učiniti', poručio je. Friščić je kazao da od koalicijskih partnera, posebno SDSS-a i predstavnika nacionalnih manjina, nije pozvan na dogovor oko toga kako se očitovati o oporbenom zahtjevu za Polančecovom smjenom, te da će se, bude li pozvan, odazvati takvoj koordinaciji.

'Moji prsti nisu u pekmezu. Ako trebam pekmez, odem u dućan'

Naglasio je kako nikoga ne namjerava osuđivati prije nego svoj posao odrade nadležne institucije. 'Nikoga ne osuđujem, postoje institucije. Ne znam je li Polančec imao informacije. Ako je cilj bio stvaranje dionica da bi se aktiviralo radničko dioničarstvo, neću reći da to nije dobro. No, je li netko mislio da to neće biti za sve radnike, nego samo za privilegirane, nisam čuo da se netko na tome okupio. Nisam protiv toga da ljudi imaju i budu imućni, no moraju raditi sa svojim novcem', rekao je Friščić.

Odbacio je medijske napise o njegovoj upletenosti u aferu Podravka. 'Moji prsti nisu u nikakvom pekmezu, pa ni u Podravkinom. Ako trebam pekmez odem u dućan', kazao je.

Upitan što bi poručio Polančecu odgovorio je: 'Na njegovom mjestu bih se zapitao treba li mi sve to, a radim od jutra do sutra', ističući kako je mjesto ministra gospodarstva 'vruća stolica', a funkcija jako teška. 'Polančec nije čudotvorac. Ako svi skupa ne želimo da se problemi riješe onda je sve upitno, od brodogradnje do opstanka željezara. Nije to lako ni jednostavno. Njegovo mjesto bi se moglo nazvati ministar za krizna stanja. Svaki put kad je nastao problem on je bio taj koji je s ljudima morao razgovarati i tražiti rješenja', poručio je Friščić. (Hina)

>> Strani mediji: Iza cijele afere stoji Polančec

>> Nezamislivo je da Polančec nije ništa znao

>> Mesić: Nisam znao što se događa u Podravci

Treba li Damir Polančec dati ostavku?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene