Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vidošević prvi put nakon operacije

'Napad na Podravku došao je izvan te tvrtke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević, koji se danas nakon dvotjedne stanke zbog operacije glasnica vratio u predizbornu kampanju, izjavio je kako se napadanjem Podravke napadaju hrvatski državni interesi i ocijenio kako to nisu dogovarali menadžeri, već je napad rezulat djelovanja izvan te tvrtke.

'Atak na Podravku je atak na hrvatske državne interese', rekao je Vidošević na konferenciji za novinare, prvoj nakon operacije, naglasivši da je ta tvrtka stožerna prehrambena hrvatska kompanija. 'Doista očekujem da istraga bude cjelovita i da kompletne informacije o tome što se događalo', rekao je Vidošević naglasivši da je u vrijeme Domovinskog rata ta tvrtka bila 'kralježnica logistike'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i ministri Izbori su sve bliže Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao'' PR Oglas Podravkin novi vizualni identitet za još jači iskorak na globalnom tržištu

>> Strani mediji: Iza cijele afere stoji Polančec

Vidošević smatra da je premijerka Jadranka Kosor 'dobro počela' i da tako treba nastaviti, a pravi test, ocijenio je, bit će joj proračun za 2010. Upitan treba li premijerka smijeniti potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, rekao je kako je neosporno da je Kosor svojim stavom otvorila mogućnost da se raspravi o svim aferama. 'Činjenica je da prošli kormilar Vlade nije bio spreman ništa od toga otvorit', rekao je Vidošević i dodao da je stvar koalicije kako će se dogovoriti o tom pitanju (Polančeca).

'Ne vjerujem da je sve dogovrilo tri menadžera'

'Ključno je da istraga bude takva da da(de) odgovore na sva otvorena pitanja, uključujući tko je bio odgovoran za Podravku. Ne vjerujem da se sastalo tri, pet ili šest menadžera Podravke i napravilo ovakav plan koji im se stavlja na teret. Ako je i bio takav, on je morao biti rezultat djelovanja izvan Podravke', ustvrdio je.

>> Šestorci mjesec dana istražnog zatvora

'Više u Hrvatskoj neće biti isto. Znam što treba Hrvatskoj i kako ju treba voditi', poručio je Vidošević 'novim glasom'. 'Vjerujem da se sad dobro čujemo', dodao je.

>> Mesić: Nisam znao što se događa u Podravci

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene