Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mali dom

'Mislio sam da ću ja promijeniti Afriku, ali to se ne događa, Afrika mijenja tebe...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon gotovo tri godine, na godišnji odmor u Hrvatsku došao je 38-godišnji misionar fra Miro Babić. Jedan od najmlađih hrvatskih misionara, u malenom selu Subukija u Keniji vodi sirotište Mali dom. Zahvaljući njemu, hendikepirana djeca, odbačena od svojih obitelji, dobivaju priliku za bolji život

Bez žurbe, i s božjim blagoslovom, fra Miro Babić već gotovo 10 godina u Keniji gradi afrički put dobrote. U selu Subukija on vodi sirotište Mali dom. Mjesto koje okuplja ostavljenu djecu s hendikepom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi Mali dom (Foto: Dnevnik.hr) - 7 afričko-hrvatska priča Afrika mu se dogodila slučajno, no fra Miru Babića danas svi znaju zbog čuda zvanog Mali dom

>> Priključite se afričkom putu dobrote fra Mire Babića

'Obično su ta djeca stavljena u kut kuće, jer su sramota za obitelj, jer su nepokretna djeca jer imaju problema u fizičkom razvoju i onda mi tu djecu uzimamo i stavljamo u mali dom, kod nas, da bi imali jedan dostojan ljudski život', ispričao nam je fra Miro.

Mali dom je zapravo veliki dom za 18 djece od 4 do 25 godina. Ovdje su dobili krov nad glavom, krevet, hranu. Ali i priliku za bolji život. 'Imamo jednu Rosie kojoj je majka prostituka, nije ona brinula o njima još dok su bili mali, bili su negdje u nekim rupama tako da je dijete dobilo taj šok i nije uopće ni pričalo ni smijalo se, ništa', priča fra Miro. A Rosie se sada u Malom domu sada se smije više od sve ostale djece. A fra Miro omiljen je u cijelom selu.

Pomažu mu volonteri iz cijelog svijeta. Filip je zagrebački asfalt na dva mjeseca zamijenio kenijskim prašnim cestama. Dva je puta prebolio malariju, do sirotišta pješačio više od 4 kilometra na dan, živio bez struje. 'Moraš bit svjestan i ne biti naivan da ne možeš spasiti kontinent, možeš pomoći tom jednom djetetu da se nasmije 5 puta, odnosno 60 puta', priča Filip.

Od Afrike se, kažu, ne treba stvarati patetika, ali im treba pomoći. 'I mislio sam da ću promijeniti ja Afriku, da ću, gle to se ne događa u biti Afrika tebe mijenja', kaže fra Miro.

Idući korak je obnova srednje škole kako bi 200 djece dobilo priliku za bolju budućnost. I u tome će, siguran je uspjeti. Sredstva skuplja na sve načine: od izravnih uplata do prodaje narukvica. Kao i do sada - uz pomoć dobrih ljudi, bez žurbe, i s blagoslovom.

Malom domu možete pomoći i vi i to putem sljedećih računa.

KUNSKI RAČUN:
Naziv primatelja: Humanitarna udruga "Put dobrote"
Medarska 56 B, 10000 Zagreb
Broj računa IBAN (u PBZ): HR5123400091110539216
Opis plaćanja: Donacija za humanitarnu pomoć Subukia

Afrički devizni (EURO) račun fra Mire Babića:
BENEFICIARY
Name: MIROSLAV BABIC
Address: P.O.BOX 111, SUBUKIA-KENYA
Registred office: NAKURU BRANCH,
Country: KENYA,
Account/IBAN of the Beneficiary: 22120026545200
BENEFICIARY'S BANK BIC (SWIFT address): KCOOKENA
Bank's name: COOPERATIVE BANK
Bank's address: P.O.BOX 2982, NAKURU (20100) KENYA
Bank's registred office: NAKURU BRANCH CODE 11006
Bank's country: KENYA


Uplate se također mogu izvršiti i na devizni račun udruge Put dobrote:
Name of the payee: Humanitarian Organisation "The Way of Kindness", Medarska 56 B, HR-10000 Zagreb, CROATIA
Account number of the payee (IBAN): HR51 2340 0091 1105 3921 6
SWIFT code: PBZGHR2X
Credit authorization number: HR18 3000
Payment description: Donation for humanitarian aid

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene