Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi i na sjeveru zemlje

FOTO Zbog obilne kiše i poplava proglašena opća opasnost u Nedelišću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog velike količine padalina i poplava rano jutros je za područje najveće međimurske općine Nedelišće proglašena opća opasnost.

Sirene su na uzbunu zvonile u 5,30 sati, a kako je rekao načelnik općine Darko Dania, najkritičnije je u naseljima Črečan i Macinec, gdje se voda prelila iz potoka Zelina i poplavila cijelo središte mjesta.

Pročitajte i ovo Poplave u New Yorku Veliki problemi VIDEO Snažna kiša paralizirala New York, guvernerka poručila: "Oluja je opasna po život" Poplavljena Ulica Domovinskog rata u Splitu - 6 Cestu prekrila voda FOTO Pogledajte potop u Splitu, prometnice pod vodom

Problemi su i u Trnovcu gdje se izlila Trnava, a grade se zečji nasipi kako bi se zaustavilo daljnje nadiranje vode. Bujica je odnijela dio pruge na samoj granici sa Slovenijom, pa je do daljnjega zatvoren međunarodni željeznički promet između Macinca i Središća ob Dravi u Sloveniji.

FOTO Samobor: Aktiviralo se klizište, ugrožena tročlana obitelj

Prema podacima klimatološke stanice Nedelišće, u protekla 24 sata palo je 95 litara kiše po četvornom metru, dok je u posljednja tri dana ukupno palo 160 litara.

Kritično je i u ostatku Međimurja, a čak 85 posto županije suočava se s problemima. Vatrogasci su tijekom noći imali 100 intervencija, većinom ispumpavanja vode iz podruma.

Na rijeci Muri na snazi su izvanredne mjere obrane od obrane. Mura u Murskom Središću u 12 sati je dosegla 436 centimetra, a u 8 sati je bilo izmjereno 419. Vodostaj i dalje raste, a očekuje se dolazak vodenog vala iz Slovenije.

Do daljenjega je zatvoren malogranični granični prijelaz sa Slovenijom Sveti Martin na Muri - Hotiza. Za rijeku Dravu od granice sa Slovenijom do varaždinskog mosta na snazi su redovne mjere obrane od poplave. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene