Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto eksploziva srušio ga bager

FOTO: U Zadru bezuspješno minirali zgradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnja zgrada tvrtke Polikem u Zadru nije se mogla srušiti zbog nedovoljne količine postavljenog eksploziva.

Prilikom rušenja zgrade u blizini Zadra u bivšoj tvornici Polikem stručnjaci su zbog opasnosti od eventualnog oštećenja okoliša koristili minimalnu količinu eksploziva. Stoga se zgrada samo nakrivila umjesto da se sruši. Zgrada je ipak srušena u poslijepodnevnim satima i to uz pomoć čekića bagera.

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Eksplozija bankomata u Vukomercu - 1 Očevid u tijeku Eksplozija u Zagrebu: Raznesen bankomat na istoku grada

Radnici su već gubili nadu, a šale su počele pristizati sa svih strana. Tvrda socijalistička gradnja kakva je osmerokatnica bivšeg Polikema zahtjeva puno više truda. Dok konačno nije pala, radnici su na gradilištu zbijali šale, Zadar su preimenovali u talijanski Pisu, a Polikemov neboder u turističku atrakciju Kosi toranj.

'Da, već se govori da je Zadar dobio svoj kosi toranj', rekao nam je Luka Čačić iz Mina projekta. Samo što se u Pisi gradilo, a u Zadru pokušavalo srušiti. Kilogrami eksploziva pucali su, ali čvrsti temelji, ostajali su čvrsti. I ono što nisu mogle pojačane doze eksploziva, uspio je bager. Snažnom je žlicom gurnuo iz temelja zgradu, i iz zadarske Gaženice nestala je čvrsta socijalistička gradnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene