Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dubrovnik poput Venecije

FOTO: Stradun pod vodom, poplavljene ceste diljem Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvog dana ljeta dijelovi Hrvatske su pogođeni velikom količinom oborina!

Tako je na turistima omiljenom Stradunu danas nastalo pravo jezero koje ometa kretanje i uživanje u ljepotama Dubrovnika. Do problema je došlo zbog jakog proloma oblaka a začepljeni su odvodi te tolika količina oborina nije imala kamo otići. Bujice iz ulica su stvorile prave vodopade u staroj jezgri Dubrovnika.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Slika nije dostupna Brojni građani sudjelovali Na jugu države održan mimohod sjećanja na srebrenički genocid: "Svjetski moćnici nisu izvukli pouke"

Tijekom noći do 7 ujutro napadalo je 26 cm kiše. Sve ekipe su na terenu, a u dubrovčkom Državnom zavodu za zaštitu i spašavanje tvrde da još nisu primili ni jedan poziv o poplavljenim domovima ili kućama. Promet je usporen.

>> Kutina: Jako nevrijeme s tučom veličine oraha

Zbog velike količine oborina poplavljene su ulice u Osijeku. Kod podvožnjaka u Gupćevoj ulici zarobljen u bujici je ostao Alfa Romeo.

Velike količine kiše dovele su do razlijevanja potoka Korovčaka u Remetincu pokraj Novog Marofa. Zbog jakog vjetra i lošeg vremena srušilo se drvo na uglu Kačićeve i Klaićeve ulice u Zagrebu.

Zbog obilnih kiša danas su poplavljena sela Cabuna, Sladojevci, Borova, Pčelić, Donji Meljani i druga u Virovitičko-podravskoj županiji. Na državnoj cesti D2 zbog brdskih bujica promet je otežan i povremeno u prekidu.

Velike količine kiše danas su poplavile područje Koprivnice i prigradska naselja. 'Županijski centar 112 od 12:30 sati primio je 30-ak poziva u vezi poplava dvorišta i podruma, kao i poplavljenih cesta,' rekao je za Dnevnik.hr Ivan Skec, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica.

Vatrogasci su na terenu i ispumpavanje vode iz podruma građana je u tijeku. Od 13: 52 sati za sav promet je zatvorena državna cesta D2 Koprivnica- Glogovac. Problema s visokom vodom na cestama bilo je i u općini Virje, gdje se mora voziti oprezno i zbog šljunka i pijeska na županijskoj cesti Virje- Šemovci. Također, i na cestama u općini Koprivnički Bregi građani su dojavili vodu na cestama i dvorištima.

Olujnog nevremena nije bilo, kiša je za sada prestala, ali je oblačno i prognostičari su najavili nastavak nestabilnog vremena.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene