Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Foto: Sablastan prizor nad Dubrovnikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahvaljujući velikim naporima gasitelja, ali i znatno povoljnijem vremenu, jer je bura prestala, požari na dubrovačkom području, koji su harali protekla četiri dana, polako se smiruju.

Još uvijek je aktivan požar na brdu Srđu koji je u jednom trenutku prijetio i gradskim naseljima Gružu i Sustjepanu, ali su vatrogasci i djelatnici dubrovačke Šumarije poduzeli sve kako bi se spriječilo njegovo daljnje širenje.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

U ranim jutarnjim satima najteže je bilo na području Pobrežja i Osojnika te Petrova Sela, gdje je požar, koji se proširio iz BiH, stavljen pod nadzor.

U gašenju ponovno sudjeluju i dva kanadera te jedan helikopter.

>> Zbog požara u Divulje dodatne policijske snage

>> MORH: Kanaderi nisu neispravni

>> U doticaju s vatrom bilo 20 tisuća ljudi

Požar koji se jučer proširio na područje Konavala u dužini od 8 kilometara, također je pod nadzorom.

U Dubrovniku je danas održana i sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj je bilo riječi o sanaciji posljedica požara te je upozoreno na neke pogreške koje su se dogodile tijekom ovih požara.

Tako je rečeno da je na Bosanki greškom zatvoren vodovodni ventil koji vodi k tom naselju, dok u naseljima Šumetu u Rijeci Dubrovačkoj i Čibači u Župi Dubrovačkoj nije bilo vode zbog izgorjelih elektroinstalacija. 

>>
Vlada će pomoći obitelji Gleđ kojoj je kuća izgorjela u požaru

>> Istru štiti inteligentni protupožarni nadzorni sustav

Prema prvim podacima iz dubrovačke Šumarije, vatrena je fronta na dubrovačkom području zahvatila površinu od 2965 hektara.

Požarište je jučer obišao i predsjednik Hrvatske vlade Ivo Sanader te sudjelovao u radu Kriznog stožera u Župi Dubrovačkoj.

Nekoliko fotografije zgarišta s dubrovačkog područja koje vam prenosimo objavio je bloger kvadar.blog.hr na čijem blogu možete pogledati ostatak fotografija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene