Obavijesti Video Pretražite Navigacija
moderni centar

VIDEO FOTO Pogledajte kako će izgledati privremeni Sabor: Plenković je zgradu ranije nazvao velebnom

Kongresni centar Hrvatskog vojnog učilišta
Kongresni centar Hrvatskog vojnog učilišta MORH
Aktualno Galerija Kongresni centar Hrvatskog vojnog učilišta - 3 Kongresni centar Hrvatskog vojnog učilišta - 3 Foto: MORH Kongresni centar Hrvatskog vojnog učilišta - 2 Kongresni centar Hrvatskog vojnog učilišta - 2 Foto: MORH Kongresni centar Hrvatskog vojnog učilišta - 1 Kongresni centar Hrvatskog vojnog učilišta - 1 Foto: MORH Kongresni centar Hrvatskog vojnog učilišta - 5 Kongresni centar Hrvatskog vojnog učilišta - 5 Foto: Ranko Suvar/Cropix +5 Kongresni centar Hrvatskog vojnog učilišta - 4 Galerija 1/10 >>
Hrvatski sabor preselit će se u vojarnu Petar Zrinski na Črnomercu, u sklopu koje se nalazi i Hrvatsko vojno učilište Franjo Tuđman.

Pristigle ponude za novu lokaciju Sabora nisu odgovarale, pa su se odlučili za Hrvatsko vojno učilište na Črnomercu, potvrdio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Moderni kongresni centar otvoren je krajem kolovoza 2023.

Kongresni centar Hrvatskog vojnog učilišta Hrvatsko vojno učilište Foto: Zeljko Puhovski/Cropix

“Čestitam ministru Banožiću na ovom postignuću i ulaganju vrijednom sedam milijuna eura, velebnom Kongresnom centru na Črnomercu, čime Sveučilište obrane i sigurnosti i Hrvatska vojska dobivaju prestižne prostore za odvijanje nastave, brojnih stručnih simpozija, obrazovnih ciklusa i konferencija koji se i inače odvijaju u okviru Ministarstva obrane i Hrvatske vojske'', poručio je na otvorenju predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković kako diše tržište Jandroković o preseljenju Sabora: "Točno je, selimo se na tu lokaciju"

U galeriji pogledajte kako će izgledati novi dom parlamenta u koji će se useliti novi saziv Sabora. Snimke iz zraka dostupne su u videu s otvorenja. 

Službe poput kadrovske i računovodstva ostat će u zgradi u Demetrovoj ulici, objasnio je šef Sabora.

Pročitajte i ovo Ilustracija novi virus Virus o kojem se malo zna odnio prvu ljudsku žrtvu: Stanovnici su pozvani da budu na oprezu

Potpisat će ugovor s MORH-om i, tvrdi on, neće biti nikakvih komercijalnih troškova.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene