Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Voda ulazi u kuće

VIDEO: Plimni valovi potopili Šibenik, Trogir i Rab

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog velikoga plimnog vala u Seget Vranjicu u blizini Trogira voda ulazi u kuće blizu mora.

U tijeku je organizacija ispumpavanje vode i izrada zečjih brana. Zbog podizanja razine mora i visokih valova, jutros su djelomično poplavljena i neka naselja na Šibenskoj rivijeri - Rogotin, Šibenik, Zaton, Strima, Vodice, Pirovac, Tisno, Jezera i Murter.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode" Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov

Visoka plima uzrokovala je danas probleme Rabljanima koji na posao u staru gradsku jezgru nisu mogli bez gumenih čizama.

Vodostaj rijeke Krke jutros je počeo opadati, kao i vodostaj rijeke Butišnice.

>> Kosinjska sela djelomično odsječena, zatvorene škole

>> Jambo: Stanje je katastrofalno, gore nego u ratu

U istarskom selu Juradima, koje je na strmom terenu iznad jezera Butonige, zbog obilnih oborina pojavila su se klizišta, što zasad ne ugrožava stanovnike, nego samo neke pomoćne objekte ispod sela na koje su postavljene geodetske markice i reperi radi praćenja aktivnosti terena. Uz pomoć građevinske mehanizacije izrađeni su dodatni kanali za odvodnju oborinske vode.(HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene