Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodostaj Like u porastu

Kosinjska sela djelomično odsječena, zatvorene škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog obilne kiše, snijega i ledene kiše vodostaj rijeke Like u neprestanom je porastu.

U poslijednih nekoliko sati vodostaj rijeke Like porastao je za 20 cm, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Voda se izlila na lokalne prometnice u Kosinju za naselja Sušanj, Rudinka, Gornji Kosinj i Kosinjski Bakovac. Četiri sela na kosinjskom području djelomično su odsječena. Osnovna škola 'Anž Frankopan' u Gornjem Kosinju je do daljnjega zatvorena.  Hrvatske vode osigurale su dva čamca kojima pomažu lokalnom stanovništvu.

Pročitajte i ovo Marko Balen(Foto: Dnevnik.hr) - 4 Sava u Jasenovcu rekordnih 909 cm Teška noć u Kosinjskoj dolini: Razina vode i dalje raste, a gusti snijeg stvorio probleme na "putevima spasa" Izlijevanje rijeke Like (Foto/Arhiva: Robert Anic/24sata) Stožer civilne zaštitne ''Nastavi li rijeka Lika ovako rasti, bit će odsječena neka sela''

>> U Metkoviću počela evakuacija stanovništva, Komin pod vodom

>> Knin: Benzinska postaja pod vodom

Izvanredno stanje obrane od poplava proglašeno je za područje Općine Perušić. Ljudi i materijalno tehnička sredstva su u pripravnosti. Izvanredno stanje obrane od poplava na snazi je na dionici rijeka Lika s akomulacijom Krušćica i na području grada Gospića, na dionici rijeke Novčice i Bogdanice.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene