Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme

Padale fasade, vjetar čupao stabla, harala i pijavica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijela se strana fasade sa zgrade u Vukovaru odvojila i pala na tlo.

Fasada je poklopila i jedan BMW koji je bio parkiran pored zgrade. Prema neslužbenim informacijama radi se o tek obnovljenoj osmerokatnici. Do odvajanja i pada fasade vjerovajtno je došlo zbog jakog vjetra i obilne kiše. No, stanari za nesreću krive izvođače radova. Materijalna šteta je velika.

Grubišno Polje, pak, pogodila je pijavica. Pijavica je srušila više stabala i nosila dijelove krovova kuća. Šteta se još utvrđuje.

Nevrijeme u Zagrebu čupalo stabla

Zagrebačka policija zbog kišnog je nevremena jučer zabilježila niz nezgoda u kojima je uslijed jakog vjetra došlo do rušenja drveća ili grana na automobile i cestu, što na sreću nije uzrokovalo žrtve niti veće materijalne štete. Zbog vjetra se tako jučer u 8 sati srušilo 15-metarsko stablo na poručju Črnomerca te urušilo kućnu ogradu i dječju ljuljačku, dok je 5-metarsko stablo u 10,30 sati na Trešnjevci djelomično palo na prarkirano vozilo, no nije uzokovalo štetu.

>> Vjetar i udari groma: Dio zemlje ostao bez struje

Veća šteta dogodila se jučer u 14,20 sati kada se u Savskoj ulici odlomio dio fasade i pao na osobni automobil, pa je materijalna šteta procijenjena na 3.500 kuna.

I u Rijeci je jučer jaka bura rušila stabla i trgala grane. Oštećeno je više vozila. Dijelovi zemlje su u nekoliko navrata ostajali bez elektične energije, no dežurne ekipe brzo su popravljale kvarove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene