Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Transport prošao bez problema

VIDEO Evo kako su golemi transformator dovezli na Pleso

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Transport energetskog transformatora teškog 140 tona koji je počeo u četvrtak kasno navečer, završen je rano jutros oko 3 sata dolaskom u Zračnu luku Zagreb.

Tvrtka Končar energetski transformatori napravila je 140 tona težak energetski transformator za naručitelja s Filipina, koji je naručio da se po njega dođe zračnim putem. Za prijevoz tog transformatora angažiran je najveći zrakoplov na svijetu, Antonov 225, koji je u Zračnu luku Zagreb stigao danas u 17:45 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odletio za Filipine VIDEO: Pogledajte kako je izgledalo polijetanje nebeskog diva Slika nije dostupna Nebeski div VIDEO Zagreb: Pogledajte trenutak slijetanja najvećeg aviona na svijetu

Transport transformatora do zračne luke zagreb protekao je bez problema.

>> FOTO i VIDEO Upoznajte posebnog gosta koji slijeće na Pleso

Podsjetimo, osim što je težak 140 tona, taj transformator ima 318 MVA snage, dugačak je 8,6 metara, širok 6,7 i visok 7,7 metara. Namijenjen je transformatorskoj stanici San Lorenzo na otoku Cebuna, na Filipinima. Iako se ovakvi transformatori zbog svoje veličine obično isporučuju cestovnim putem, filipinskom kupcu je on potreban hitno, zbog kvara transformatora koji se nalazi u navedenoj stanici. Zato će po njega doći najveći zrakoplov na svijetu.

Očekuje se da će ukrcaj tereta trajati u subotu gotovo cijeli dan. Polijetanje Antonova 225 iz Zračne luke Zagreb očekuje se u nedjelju u 6 sati ujutro.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene