Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadranke prosvjeduju

Poslodavac im uskratio plaću, odbio dati otkaz, ne vraća radne knjižice...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnice tvornice Adria Zadar 1 d.o.o., kojima je poslodavac zabranio ulazak u krug tvornice, uskratio im plaću i potvrde o neisplaćenoj plaći te im odbio dati otkaz i vratiti radne knjižice, prosvjeduju ispred Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Pred Ministarstvom rada i mirovinskog sustava prosvjeduje 50-ak radnica tvrtke Adria Zadar 1, koje su u Zagreb došle tražiti pravdu od ministra Miranda Mrsića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''rijeka brana fašizmu'' Mrsić: ''Lijeve opcije trebaju se udružiti da spriječe dolazak crne desnice na čelu sa Škorinim ustašama'' Slika nije dostupna "Izvanredno stanje u državi" Demokrati i Laburisti traže opoziv izbora: "Plenković zbog njih ugrožava zdravlje nacije"

>> Znak potpore: Josipović nezaposlenim ženama Kamenskog darovao stroj

'Zadužujemo se kako bi platile račune i jele, dolazi zima, a trebat ćemo i drva', poručile su radnice dovedene do ruba egzistenciju. Koliko je njihova situacija teška pokazalo je i njihovo emocionalno stanje na rubu suza, a smatraju kako im je ovaj prosvjed posljednja prilika za kraj agonije koja je počela prije 11 mjeseci.

Nakon što je novi vlasnik preuzeo tvrtku prije 11 mjeseci, za 70-ak radnica sve je krenulo nizbrdo. Iako je vlasnik preuzeo tvrtku s 200-ak radnica, za njih 70, kako same kažu, nije više bilo mjesta pa im je zabranio dolazak na radno mjesto i ulazak u krug tvornice. Osim toga, novi vlasnik im nije isplatio niti jednu plaće, odbio im je dati potvrde o neisplaćenoj plaće kao što im je dobio vratiti i radne knjižice.

Uz podršku sindikata PPDIV, oko 11 sati njih četiri su zajedno s predstavnikom sindikata primljene na razgovor s ministrom, kako bi se pronašlo rješenje za njihovu situaciju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene