Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ilova i Pakra bilježe nezapamćeno visoke vodostaje

FOTO KRITIČNO KOD KUTINE: Rijeka Ilova poplavila kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teške oborine stvaraju poteškoće i mještanima Ilove. Naime, nadležne službe probile su dio nasipa kako bi umanjili štetu na poplavljenim područjima.

Situacija u mjestima Ilova i Banova Jaruga je kritična, ali pod kontrolom i sve službe zadužene za obranu od poplava nekoliko su dana danonoćno aktivne i krajnjim naporima brane ugrožena područja.  U posljednja dva dana pala je nezapamćena količina kiše te je zabilježen najviši povijesni vodostaj Ilove i Pakre.

Pročitajte i ovo Policija Podignuta optužnica Muškarac ubio svojeg teško pokretnog brata pa lažno dojavio policiji da je nestao Danijel Lipšanski, vatrogasni zapovjednik TELEFON IM NIJE PRESTAO ZVONITI Zapovjednik vatrogasaca iz Kutine otkrio koliko je intervencija bilo tijekom dana: "Šteta će biti poprilična"

Voda iz Ilove prelijevala se na nekoliko mjesta u Banovoj Jaruzi i mjestu Ilova, ali su nasipi ojačani zečjim nasipima i prelijevanje je zaustavljeno. Zaobalne vode i prelivena voda ugrozile su nekoliko kuća u Ilovi i Banovoj Jaruzi. Kako bi se spriječila još veća šteta od poplave dio nasipa bile su prisiljene probiti nadležne službe. Sada voda otječe iz mjesta, javlja nam reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

VIDEO Sisačku županiju očekuju dva vodena vala, vojska ubrzano gradi zečje nasipe

Stožer za obranu i spašavanje Grada Kutine osigurao je i dodatnu opremu te opskrbu pitkom vodom za stanovnike Banove Jaruge i dijela Ilove.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene