Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodeni val

FOTO Pogledajte izlivenu Dravu iz zraka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatsku je stigao vodeni val iz Slovenije, a najviše problema radi izlivena rijeka Drava koja je poplavila nekoliko desetaka kuća. Pogledajte kako izgleda izlivena Drava iz zraka!

Nalazite li se na kritičnim područjima nabujalih i izlivenih rijeka fotografije možete poslati na moj.report@novatv.hr.

Pročitajte i ovo Borba s rijekom Dravom Rekordni vodeni val Drava opada, ali i dalje kritično u naseljima Drnje i Torčec: "Rijeka će sigurno ugroziti još neka naselja" Vodostaj Drave raste - 1 Rekordni vodostaji Operativne snage u visokoj pripravnosti: "Što se tiče grada Osijeka, očekujemo vrlo visok vodostaj Drave"

Snimke iz zraka vodostaja Drave i nezapamćene poplave kod Lovrečan otoka, u blizini graničnog prijelaza Dubrava Križovljanska, Dnevnik.hr-u poslao je čitatelj.

Na snimci je prikazan Lovrečan Otok nakon nabujale Rijeke Drave. Snimke su napravljene iz zraka letom paramotornim paraglajderom kojim je upravljao Miran Mihin.

Podsjetimo, tijekom noći Dravom se kroz Varaždinsku županiju spustio vodeni val iz Slovenije i Austrije pri čemu se Drava izlila iz korita na području naselja Lovrečan Otok u općini Cestica, pa je noćas oko 1 sat provedena evakuacija stanovništva, a varaždinski župan Predrag Štromar donio je rješenje o uspostavi izvanrednog stanja obrane od poplava na rijeci Dravi.

>> Stigao vodeni val: Najviša razina Drave u 1.000 godina, voda ušla u sve kuće u Virje Otoku!

Evakuirane su četiri osobe iz naselja Lovrečan otok dok je njih 17 odbilo evakuaciju. U evakuaciji su sudjelovali pripadnici interventne policije, Policijske uprave Varaždinske s jednim čamcem i državna interventna specijalistička postrojba za spašavanje na vodi Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) sa četiri pripadnika i jednim čamcem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene