Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Ford neće graditi tvornicu u Sinju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Sinja, Nikola Tomašević, demantirao je danas napis u nekim medijima o tome da će američka automobilska industrija Ford graditi velike pogone za sklapanje automobilskih dijelova u radnoj zoni Kukuzovac kod Sinja.

"Ne odgovara istini da Ford gradi pogone. To se ime nigdje u razgovorima s potencijalnim ulagačima nije spominjalo", rekao je Tomašević na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Provjereno: Petrinja - 5 Priča Provjerenog Uvjeti kao iz horor-filma: Radnice u tvornici gube prste, ne mogu na WC ili popiti vodu, a boje se i otići na bolovanje Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu

Napomenuo je, međutim, kako je istinito jedino to da su "preko državne Agencije za ulaganja počeli razgovore s jednom međunarodnom konzultantskom tvrtkom". "Zamoljeni smo da ne objavljujemo u javnost nikakve podatke radi čuvanja poslovne tajne, ali evo infomacija je izišla sporednim putem", kazao je.

Gradonačelnik Tomašević rekao je da je ta konzultantska tvrtka snimila situaciju na terenu te da bi Sinj mogao biti ozbiljan kandidat jer ima komparativne prednosti - blizinu autoceste, zračne i morske luke u Splitu i veliku površinu u zoni.

"Potencijalni investitori traže deset lokacija u nekoliko europskih zemalja, a u Hrvatskoj, osim Sinja, zanimljivi su im još Rijeka i Nova Gradiška, no za sada u našem slučaju sve je na razini razgovora. Jedini nam je nedostatak što nemamo željezničku vezu sa Splitom", rekao je Tomašević.

Večernji list danas je objavio kako neslužbeno doznaje da će "u sinjskoj gospodarskoj zoni Kukuzovac, na oko 160 hektara već raskrčenog terena, američki div Ford Motor Company graditi tvornicu automobila" te da bi "gradnja tvornice s oko 5000 radnih mjesta trebala početi 2009. godine".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene