Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor na pomolu?

Sastanak na Bledu: 'Ljubljansku banku riješiti u Baselu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na trećem susretu dvojica su stručnjaka dogovorila da će vladama Hrvatske i Slovenije predložiti da problem Ljubljanske banke riješe uz pomoć Banke za međunarodna poravnanja u Baselu.

Hrvatski i slovenski financijski stručnjaci Zdravko Rogić i France Arhar, koji su se u četvrtak na Bledu sastali kako bi pokušali naći rješenje problema duga Ljubljanske banke, dogovorili su da će svojim vladama predložiti slanje zajedničkog pisma Banci za međunarodna poravnanja u Baselu s ciljem njezina uključenja u pregovore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što je odlučio Basel? Slučaj Ljubljanske banke ponovno se zapetljava Slika nije dostupna Susret Pusić i Erjaveca Slovenski mediji: Ministarski sastanak korak naprijed, razlike postoje

>> Slovenija: Ljubljanska banka je povezana s ulaskom RH u EU

Ovo je bio njihov treći susret, a kako prenose slovenski mediji, obojica ne isključuju da bi se mogli sastati još koji put. Izrazili su optimizam u pogledu rješavanja pitanja koje od osamostaljenja remeti odnose dviju država, a trenutno dovodi u pitanje slovensku ratifikaciju hrvatskog ugovora o pristupanju Europskoj uniji.

Šef slovenske diplomacije Karl Erjavec prije sastanka je izjavio da se nada konačnom rješenju, s obzirom na pismo u kojem njegova hrvatska kolegica Vesna Pusić izražava spremnost da se pitanje u okviru sukcesije proslijedi banci u Baselu. To bi, prema njemu, podrazumijevalo obustavu svih postupaka pred hrvatskim sudovima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene