Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već drugi put

Fimi media: Vlasnik Euroherca ponovno nije došao svjedočiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik osiguravajuće kuće Euroherc Dubravko Grgić po drugi put se nije odazvao USKOK-ovom pozivu za svjedočenje na suđenju u slučaju Fimi medija na kojemu je danas troje poduzetnika posvjedočilo da im je istoimena marketinška tvrtka uredno platila poslove koje su radili za njezine klijente, među ostalim i za HDZ.

Grgić se pismeno ispričao USKOK-u i zagrebačkom Županijskom sudu da ne može doći na današnju raspravu jer danas i sutra mora biti na jednom savjetovanju. To je već drugi put da se ne odaziva pozivu USKOK-a za svjedočenje, naime, u rujnu se dan uoči ročišta na kojem je trebao svjedočiti iznenada ispričao da je spriječen zbog zdravstvenih problema, no to nije opravdao nikakvom medicinskom dokumentacijom.

Zbog svega je USKOK-ova tužiteljica zatražila da ga na svjedočenje pozove sam sud, što je sutkinja Ivana Čalić i prihvatila pa će Grgića pozvati na ročište zakazano za 27. studenog. Troje danas ispitanih svjedoka potvrdilo je da je poslovalo s Fimi medijom koja im je uredno platila njihove usluge. Vlasnik tvrtke za iznajmljivanje video, audio i rasvjetne opreme, 'Eldra', Igor Dražić posvjedočio je da je preko Fimi medije radio za Hrvatsku elektroprivredu, Hrvatsku lutriju i HDZ.

Prisjetio se da je za tu stranku radio na jednom božićnom domjenku, zatim na dva stranačka događaja na Zagrebačkom velesajmu te jednom u prostorijama DVD Hrašće. Poslove je dogovarao s vlasnicom Fimi medije i jednom od optuženih u istoimenoj aferi, Nevenkom Jurak, koja mu je platila sve ispostavljene račune.

S tom je tvrtkom poslovao od 2005. do 2009. godine, a suradnju je uspostavio njegov pokojni otac. Bez obzira na krajnje korisnike njegovih usluga, račune je, kako je rekao, uvijek uspostavljao Fimi mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Sanaderu "Sanader je Barišića pitao: Mladene, kako se zove firma? Odgovor je bio Fimi media" Slika nije dostupna OPERIRAO PROSTATU MEDICINSKI VJEŠTAK Ivo Sanader sposoban je pratiti suđenje, novo ročište 24. siječnja

>> Svjedoci: Fimi medija plaćala rokovnike i olovke s logom HDZ-a

Direktorica tvrtke za konferencijsko prevođenje 'Diplomat' Jasenka Šafran posvjedočila je da je za Fimi mediju radila 2008. i 2009. Prevodila je na otvaranju jednog CARDS projekta te na skupštini Mladeži HDZ-a na Zagrebačkom velesajmu. I njoj je Fimi medija uredno platila dva računa koje je ispostavila.

Isto je potvrdio i vlasnik tvrtke 'Engram', Danijel Crnek, kojeg je Fimi medija u nekoliko navrata angažirala 2009. godine pa je među ostalim fotografirao na navedenom skupu Mladeži HDZ-a te na otvaranju autocesta. Suđenje se nastavlja sutra kada bi trebalo svjedočiti troje novih svjedoka.

Uz Nevenku Jurak, u slučaju Fimi medija na optuženičkoj klupi su HDZ, bivši čelnik te stranke i premijer Ivo Sanader, te troje bivši stranačkih dužnosnika - Mladen Barišić, Branka Pavošević i Ratko Maček. USKOK ih tereti da su iz državnih tvrtki i institucija nezakonito izvukli oko 70 milijuna kuna od kojih je veliki dio završio u HDZ-ovom crnom fondu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene