Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednostavna procedura

Evo kako možete poboljšati energetsku učinkovitost vaše kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni mjesec dana akcije, a 400 kuća već očekuje novac za energetsku obnovu. Mogu promijeniti stolariju, fasadu ili kotlovnicu.

Jednostavna procedura dovela je do toga da je zahtjeve za energetsku obnovu već predalo više od tisuću obitelji. U Fondu za energetsku učinkovitost tvrde da novca ima do kraja godine. Na raspolaganju je ostalo 250 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako do nižih računa? KORACI KOJIMA ŽELE MNOGI Produljen rok za podnošenje prijava za dobivanje subvencije Slika nije dostupna Poticajna sredstva Zmajlovićev poziv građanima Dalmacije

Procedura je jednostavna - država osigurava certifikatora koji utvrđuje je li kuća legalna i koliko će stajati obnova. Neki su posao već obavili. Davor Štimac je od države za radove dobio 37 tisuća kuna.

Zmajlovićev poziv građanima Dalmacije

'Ljepše je, ugodnije je, tiše je, nema buke izvana, ovi prozori stvarno dihtaju', kazao je Davor. A osim prozora i fasada novca ima i za solarne panele i kondenzacijske plinske kotlove.

'Ima oko 250 milijuna kuna za ovu godinu no svi koji ne uspiju ove godine to mogu sljedeće i 7 godina unaprijed', rekao je Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša. Odgovor o tome hoće li ih država sufinancirati, svi koji se prijavljuju za sredstva, dobit će u roku od 45 dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene