457866
457866
457866
457866
457866

Fakultetsko vijeće podsjeća ministra Barišića da istječe rok za očitovanje

  • , 21.11.2016., 18:19
  • Autor:
  • komentara

Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta u Zagrebu priopćilo je da u utorak, 22. studenoga, istječe zakonski rok od 60 dana od podnošenja zahtjeva za upravnim nadzorom nad Odlukom o poništavanju izbora za Studentski zbor Filozofskog fakulteta i studentskih predstavnika u Fakultetskom vijeću Filozofskog fakulteta te provođenju novih izbora od 13. rujna.

 
 
 
 
 
Pavo Barišić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Pavo Barišić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Smatrajući neprimjerenim dosadašnje odgađanje donošenja odluke koja bi Filozofskom fakultetu omogućila izlazak iz krize upravljanja, dan prije isteka zakonskog roka za donošenje odluke, Fakultetsko vijeće je pozvalo ministra znanosti i obrazovanja Pavu Barišića da se hitno objavi nalaz upravnog nadzora nad odlukama Senata.

"Vjerujemo da je zahtijevani upravni nadzor nad navedenom odlukom proveden, s obzirom da je vaše Ministarstvo pokazalo kako raspolaže potrebnim administrativnim i stručnim kapacitetima za brzo djelovanje na primjeru provođenja upravnog nadzora po zahtjevu bivšeg dekana Vlatka Previšića iz srpnja ove godine u roku kraćem od sedam dana", priopćilo je Fakultetsko vijeće.

U priopćenju su također naveli da je ministar odgovoran za to da Ministarstvo znanosti i obrazovanja poštuje zakon, što je dovoljan razlog za donošenje odluke u roku predviđenom Zakonom o upravom postupku, čak i kada ne bi bio zainteresiran za izlazak Filozofskog fakulteta iz institucionalne krize u kojoj se našao zbog osporavane odluke Senata Sveučilišta u Zagrebu. (Hina)DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se