457866
457866
457866
457866
457866

Fakultetsko vijeće podsjeća ministra Barišića da istječe rok za očitovanje

  • , 21.11.2016., 18:19
  • Autor:
  • komentara

Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta u Zagrebu priopćilo je da u utorak, 22. studenoga, istječe zakonski rok od 60 dana od podnošenja zahtjeva za upravnim nadzorom nad Odlukom o poništavanju izbora za Studentski zbor Filozofskog fakulteta i studentskih predstavnika u Fakultetskom vijeću Filozofskog fakulteta te provođenju novih izbora od 13. rujna.

 
 
 
 
Pavo Barišić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Pavo Barišić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Smatrajući neprimjerenim dosadašnje odgađanje donošenja odluke koja bi Filozofskom fakultetu omogućila izlazak iz krize upravljanja, dan prije isteka zakonskog roka za donošenje odluke, Fakultetsko vijeće je pozvalo ministra znanosti i obrazovanja Pavu Barišića da se hitno objavi nalaz upravnog nadzora nad odlukama Senata.

"Vjerujemo da je zahtijevani upravni nadzor nad navedenom odlukom proveden, s obzirom da je vaše Ministarstvo pokazalo kako raspolaže potrebnim administrativnim i stručnim kapacitetima za brzo djelovanje na primjeru provođenja upravnog nadzora po zahtjevu bivšeg dekana Vlatka Previšića iz srpnja ove godine u roku kraćem od sedam dana", priopćilo je Fakultetsko vijeće.

U priopćenju su također naveli da je ministar odgovoran za to da Ministarstvo znanosti i obrazovanja poštuje zakon, što je dovoljan razlog za donošenje odluke u roku predviđenom Zakonom o upravom postupku, čak i kada ne bi bio zainteresiran za izlazak Filozofskog fakulteta iz institucionalne krize u kojoj se našao zbog osporavane odluke Senata Sveučilišta u Zagrebu. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se