Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nismo spavali 4 mjeseca'

Faber za Novu TV: Počinitelj se na neki način pokajao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj policije Vladimir Faber ekskluzivno je za Novu TV progovorio o uhićenju muškarca osumnjičenog za ubojstvo Ivane Hodak.

S konstatacijom kako je do uhićenja došlo slučajno, Faber se nije složio u potpunosti. 'Ne bih se složio da je bilo slučajno. Naime, mi smo imali jedan trag s mjesta ubojstva – to je bila čahura u kalibru 7,65mm', rekao je.
Dodao je kako je policija uz sustavan rad i ne odbacujući ni jednu hipotezu, pa ni onu da je riječ o 'takvom ubojstvu', analizirala svo oružje u tom kalibru (beretta 7,65 mm) i slala na vještačenja. 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Tucker Carlson - 1 razgovor s Tuckerom Carlsonom VIDEO Putin otkrio u kojem će slučaju napasti Poljsku, progovorio i o globalnom ratu: "Još nismo postigli ciljeve" Vladimir Putin Drugačiji od drugih Kremlj otkrio zašto je Putin pristao na intervju s kontroverznim američkim novinarom

Na novinarsko pitanje zašto je policiji trebalo toliko dugo jer su oružje pronašli početkom prosinca te je li uobičajeno da vještačenje traje dva mjeseca, ravnatelj policije Faber kazao je kako je policija vještačila svo oružje u tom kalibru te da nije samo taj pištolj bio vještačen. Napomenuo je i da policija nema velik broj vještaka. 

Na upit kako se ubojica ponašao prilikom uhićenja te je li pokazao kajanje, Faber je odgovorio kako je u nekoj mjeri iskazao žaljenje te se na neki način pokajao.
'Slučaj je u potpunosti rasvijetljen. Radi se o jednom počinitelju, motivi koje smo prezentirali javnosti su jedini motivi, nije bilo pomagača ni naručitelja', izjavio je.
'Mi ova četiri mjeseca nismo spavali. Zadovoljni smo nakon obavljenog posla', zaključio je Faber. 

>> Susjedi za ubojicu Ivane Hodak kažu - čudak!

>> Ubojica ušao u zgradu s Ivanom pa ju ubio!

>> 'Nije mi lakše jer moje Ivanice i dalje nema i ništa je ne može vratiti'

>> Hodak: Nikad ne bih pomislio da je ubojica čovjek s kojim sam igrao šah i tenis

>> Slučaj Hodak: Od ubojstva do danas

>> FOTO: Ovo je osumnjičenik za Ivanino ubojstvo

Na pitanje novinara Faber je negirao da je to prvi uspješno riješen slučaj ubojstva od kako je na sadašnjem položaju ravnatelja policije, naglasivši da su riješena i tri slučaja ubojstva u Zagrebu vezana uz lihvarske kamate. Dodao je da je razriješen i slučaj ubojstva novinara Ive Pukanića i Nike Franjića.

'On je s kriminološkog aspekta u granicama mogućnosti hrvatske policije okončan. Postoji osnovana sumnja, počinitelji su u pritvoru i tu su gotovo sva pitanja razriješena', rekao je Faber.

Na pitanje što je 's naručiteljem ubojstva Ive Pukanića', kazao je kako daljnji tijek kriminalističke obrade ovisi prije svega o suradnji s policijama susjednih država.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene