Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraljica turizma

Evo zašto turisti dolaze u Istru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istra se pokazala najuspješnijom turističkom regijom.

Po izlazu iz tunela Učka otvara se prekrasan pogled. Istra kao na dlanu. Nedaleko od tunela nalazi se Hum, najmanji grad na svijetu.

Pročitajte i ovo Besplatna žičara - 1 Kad se usporede brojke... Je li žičara za Zagrepčane zaista besplatna? Ako zvuči predobro da bi bilo istinito, to je zato što jest Masovni turizam - 3 Prednjači u Europi Turizam na Jadranu ima veliki problem: "Previše je, previše"

>> Hrvatska najbolja na Mediteranu, ponovno rast u odnosu na prošlu godinu!

'Predivno je, mirno, tiho, ovo je pravi odmor, imam osjećaj kao da smo negdje u Toskani. Uživamo', kazala je Cristina, gošća iz Italije. 'Jako je lijepo, tek istražujemo unutrašnjost Istre, a već smo oduševljeni', kazao je Thomas iz Njemačke.

Dvadesetak kilometara od Huma, nalaze se Livade, poznate diljem svijeta po tartufima. 'Tartufi su odlični, prvi smo ih put probali i moram reći da sam oduševljen', kazao je Gianluca, gost iz Italije.

U mnogim istarskim konobama ove godine osjeti se manjak talijanskih gostiju, nekada dobrih potrošača. 'Do prije dvije godine tu su bili samo Talijani, a danas su tu Austrijanci i Švicarci', kazao je Silvano Pereša, vlasnik konobe.

Autohtona hrana, dobra kapljica domaćeg vina i maslinovog ulja, mir i tišina, to je ono što su turisti pronašli u Istri i razlog zašto joj se iznova vraćaju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene