Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turizam nam cvjeta

Hrvatska najbolja na Mediteranu, ponovno rast u odnosu na prošlu godinu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatsku je u prvih šest mjeseci ove godine došlo 6,66 milijuna dolazaka, koji su ostvarili 35,87 milijuna noćenja.

Sa 3,84 posto boljim rezlutatima od prošle godine, RH bilježi najveći porast u turizmu od svih mediteranskih zemalja.
U srpnju ove godine zabilježili 1,66 posto više dolazaka i ostvarili 5,59 posto više noćenja.

Pročitajte i ovo Masovni turizam - 4 Najnapućenija europska regija Jadran u istome problemu kao i mnoge svjetske destinacije, no rješava li ga? "Izuzetno smo napućeni, moramo se s ovime ozbiljno početi baviti" Provjereno: Zgrada - 1 Stan zvan čežnja I šupe idu za sulude svote, na rentanju strancima ogromne zarade: "Stanarina je počela sa 600 eura, a sad je 1000. Onda je nakon tjedan dana nazvao..."

Najveći rast zabilježila je Dubrovačko - neretvanska županija, dok se Istarska županija može pohvaliti s najboljim ovogodišnjiom rezultatima u turizmu. Bilježi čak 9 posto više gostiju nego u istom razdoblju prošle godine.

>> Sve manje Talijana ide na godišnji odmor

Hrvatsku je ove sezone posjetilo najviše Nijemaca, no kod nas je i sve više gostiju iz Nizozemske, kojih je više čak 21 posto. 'Sve ove brojke veliki su uspjeh', poručio je ministar turizma Veljko Ostojić. Dodao je kako je ministarstvo aktivno cijelo ljeto i kako rješava aktualne probleme, kao što je problem vode koji je prisutan u Istri.

Ministar Ostojić smatra kako je glavni krivac za manje domaćih gostiju na našoj obali teška gospodarska situacija, odnosno, smanjenje platežne moći hrvatskih građana.

U prvih pet mjeseci 2012. godine Hrvatska je od turizma zaradila 6,1 milijardu kuna, što je 4 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Ove sezone u turizmu je posao našlo 12,9 tisuća ljudi.

Cipar, Malta, Turska, Grčka i Italija u prvih šest mjeseci ove godine bilježe negativne rezultate. Rast u turizmu uz Hrvatsku ostvarila je jedino Španjolska, koja bilježi porast od 2,9 posto.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene