Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremena ima do 7. siječnja

Evo što trebate učiniti ako na dan referenduma niste kod kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gospodarske prognoze iz Europe pozorno se prate u Hrvatskoj - za manje od mjesec dana izlazimo na birališta i treba odlučiti ZA ili PROTIV ulaska u Europsku uniju.

U Novoj godini počinje tiskanje glasačkih listića, a mi smo istražili što trebate napraviti ako znate da 22. siječnja nećete biti kod kuće, a želite izaći na referendum.

Pročitajte i ovo Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj" Slika nije dostupna U proteklih šest godina Otkrivamo koliko milijuna kuna nas je stajala promidžba EU!

Jednostavni glasački listići s jednim pitanjem i samo dva moguća odgovora - tiskat će se idući tjedan. Spreman je i oglas koji će građanima pojasniti o čemu odlučuju. Najnoviji CROBAROMETAR koji redovito obavlja Ipsospuls, a objavljuje Dnevnik Nove TV pokazao je kako je 'ZA 'velik broj visokoobrazovanih, onih s plaćom većom od 8.000 kuna, menadžeri, studenti i Zagrepčani.

>> Što ćete zaokružiti 22. siječnja?

>> 'Referendum o ulasku u EU je milenijska odluka za Hrvatsku'

'Protiv' su mnogi koji imaju samo osnovnoškolsko obrazovanje, primanja do 2.000 kuna, radnici, kućanice i Dalmatinci. Vladi je radi legitimiteta najvažnije da glasuje što više građana. 'Pozivam sve građane, a posebno studente koji su sada kod kuće da prije nego se vrate uzmu potvrdu kako bi mogli glasovati na referndumu', rekao je ministar Arsen Bauk. Kako se bliži 22. siječnja građani sve češće zovu DIP upravo zbog glasovanja izvan mjesta prebivališta.

'Do sada su građani morali uzeti potvrdu u mjestu prebivališta i sami obaviti prijavu u mjestu boravišta gdje će se nalaziti u vrijeme glasovanja. Ovo je jedna novina da mogu zatražiti od ureda da on to učini umjesto njih', rekla je Zdravka Čufar Šarić, potpredsjednica DIP-a. 'Ja ću isto biti jedan od tih građana i otići ću u svoj ured državne uprave i zatražiti tu potvrdu. Potvrde se mogu dobiti do sedmog siječnja, a nakon toga zaključuje se popis birača za drugi referendum od samostalnosti Hrvatske', rekao je Bauk.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene