Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Referendum o EU

Što ćete zaokružiti 22. siječnja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Republike Hrvatske 22. siječnja 2012. godine donijet će odluku o ulasku naše zemlje u Europsku Uniju.

Dana 23. prosinca Hrvatski sabor donio je Odluku o raspisivanju državnog referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj Uniji. Po dolasku na svoje glasačko mjesto 22. siječnja 2012. godine građani će imati vrlo jednostavan zadatak - zaokružiti ZA ili PROTIV kao odgovor na pitanje 'Jeste li za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj Uniji?'

Pročitajte i ovo Ilustracija Izglasali Parižani Vlasnici ovakvih automobila plaćat će triput veće cijene parkiranja: Još neki gradovi imaju sličan plan Slika nije dostupna U proteklih šest godina Otkrivamo koliko milijuna kuna nas je stajala promidžba EU!

Javnost je oko ovog pitanja djelomice podijeljenja, vode se  rasprave, navode se razlozi za i protiv, ali jedino građani koji iziđu na referendum su oni koji će moći donijeti odluku o ulasku Hrvatske u EU. Stoga nova Vlada kreće u kampanju kojoj je cilj mobilizirati ljude za izlazak na referendum u što je moguće većem broju, budući da se radi o prevažnoj odluci za Hrvatsku. I sam premijer Zoran Milanović na prvoj je sjednici Vlade istaknuo da se radi o milenijskoj odluci.

Građani Hrvatske nisu blisko upoznati s kulturom referenduma budući da je ovo tek drugi referendum u novijoj povijesti Hrvatske. Prvi je bio onaj 1991. godine na kojem su se građani izjasnili za stvaranje samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene