Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovara Anka Mrak Taritaš

Država će sljedeći tjedan početi obnavljati kuće u Posavini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novac koji je Hrvatski crveni križ prikupio u humanitarnoj akciji za pomoć žrtvama poplava, počet će se isplaćivati sljedeći, a ne ovaj tjedan - kako je najavljivano.

No, četiri tisuće kuna po stanovniku dobit će samo oni čije su kuće bile poplavljene. Do tada treba srediti popis ljudi s ugroženih područja koji nije potpun. Dodatno će se provjeriti jesu li do 16. svibnja doista živjeli na tim adresama ili su bili lažno prijavljeni.

Pročitajte i ovo Poplava u Zagrebu Rak-rana Zagreb ulaže gotovo 22 milijuna eura u sustav sprječavanja urbanih poplava Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture Očekuju odgovore Mrak Taritaš o aferi s Geodetskim fakultetom: "Ovo poprima sve strašnije razmjere. Ministrica Obuljen Koržinek sad se već dobrano preznojava"

Podaci o prebivalištu zatraženi su od MUP-a. Županijska komisija treba dostaviti broj oštećenih kuća. Ti će se popisi usporediti pred posebnim Povjerenstvom općina i Crvenog križa, kako bi se dobio novi - s točnim brojem svih koji trebaju dobiti novčanu pomoć.

A kada će država početi rušiti, obnavljati i graditi nove kuće u Posavini, i tko će to platiti, u Dnevniku Nove TV u 19:15 sati odgovara ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene