Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova radna mjesta

Izvoze i u Kinu i Japan: Milijuni kuna za gospodarsku zonu u nekada opustošenom kraju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova radna mjesta u Trilj i Vrliku trebale bi donijeti nove gospodarske zone vrijedne 40 milijuna kuna. Mještanima nadu u bolju budućnost i jamstvo ostanka u tim iseljavanjem pogođenim krajevima.

Prerađuje se sitna plava riba. Zbog malog domaćeg tržišta, većina se izvozi. Najvećim dijelom u mediteranske zemlje, zemlje bivše Jugoslavije, a odnedavno i u Kinu i Japan. Iza njih je trideset godina uspješnog poslovanja, a uvjete za rad pronašli su u triljskoj gospodarskoj zoni.

Pročitajte i ovo Triljlanske mažoretkinje se oprostile od svoje članice koja se utopila u Cetini "Sad pleši s anđelima" Prijateljice se pjesmom oprostile od 13-godišnjakinje koja se utopila: "I Cetina je suzu pustila" Tragedija na Cetini - 3 Proglašen Dan žalosti Hladna Cetina dječju igru u trenu pretvorila u tragediju: Mještani u šoku nakon smrti 13-godišnjakinje

''Naš motiv je bio da je 500 žena ostalo bez radnih mjesta iz tvornice Cetinka tako da smo u nekoj simbiozi, u nekom zajedništvu uspjeli se razvijati, a i ljudi su osigurali sebi egzistenciju", rekao je Mladen Milaković, vlasnik Conex Trade.

Nekadašnji ponos triljskog kraja - tvornica za preradu plastičnih masa Cetinka hranila je preko tisuću obitelji. Za propalu tvornicu na samom ulazu u grad, gradske vlasti imaju velike planove.

''Vrtić, jaslice, gradski trg, gradski park, sportsku dvoranu, poticajnu stambenu zonu. Mogućnost ulaganja i u turistički vid jer je 33 tisuće kvadrata potpuno komunalno opremljeno. Znači samo treba kvalitetno složiti projekt", kaže Ivan Šipić, gradonačelnik Trilja (HDZ).

A složili su ga za "Poslovno uslužni centar 3LJ" i iz fonda za regionalni razvoj povukli 20 milijuna kuna.

''Od kojih očekujemo stvaranje trideset radnih mjesta direktno u samom poslovno uslužnom centru i više od sto radnih mjesta indirektno", kaže Martina Dalić, ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta (HDZ).

Vijest koju su Triljani s oduševljenjem dočekali. Naprijed će i stanovnici Vrlike koji su na isti način iz fonda za regionalni razvoj povukli 19,5 milijuna kuna za izgradnju poslovnog inkubatora Kosore. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene