Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stop ulasku Čačića i Linića u NO Ine

Iz Bruxellesa su zaredale 'packe' za Milanovićevu Vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Bruxellesa kritike Vladi Zorana Milanovića u posljednje vrijeme često stižu. Europa je stopirala još jedan zakon Banskih dvora, onaj o sukobu interesa koji bi otvorio vrata nadzornog odbora Ine Radimiru Čačiću i Slavku Liniću.

Europa pručava svaki novi zakon Banskih dvora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka donesena Čačić: Imenovanje ministara u NO Ine je iznimka jer je ta tvrtka iznimka Slika nije dostupna Ipak ministri u NO Strateški interes: Čačić i Linić ulaze u Nadzorni odbor Ine?

'U primjedbama koje smo dobili ne spominju se ministri u nadzornim odborima, ali se spominje problem općenitog mijenjanja zakona', kazala je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

>> I u EU političari sjede u Nadzornim odborima!

Europa ne želi da diramo zakone koje je odobrila i to dok još nismo dio njihove obitelji.

'Ukoliko se mijenja u procesu ratifikacije onda bi Europska komisjija opet trebala objašnjavati 27 zemalja članica o čemu se radi', pojasnila je Pusić.

Bivši ministar pravosuđa šalje poruku. 'Mi se vraćamo velikim koracima unazad u doba političke podobnosti, a to je ono što Europa ne poznaje', smatra Dražen Bošnjaković.

Linić i Čačić morat će poslušati Europu i ulazak u INA-u odgoditi. 'To se ne spominje nigdje. Spominje se da su promijenjeni uvjeti za ulazak u Nadzorne odbore. Definitivnu ćemo verziju znati početkom lipnja', dodala je Pusić.

Ministar policije morao je odustati od čiščenja kadrova svojeg prethodnika. Problem Europa stvara i zbog Ovršnog zakona. 'Ništa tu nije savršeno. Ako postoji bolje rješenje mi ćemo ga pozdraviti, ali predmeti su se gomilali, ovrha nije funkcionirala. To nama nije trebala reći Europa, to smo mi sami vidjeli', kazao je Bošnjaković.

Javne ovršitelje aktualna vlast ne želi. 'Ako imate argumentaciju kako možete bolje i efikasnije ubrzati postupke suda nema razloga da se to ne prihvati', kazala je Pusić.

Oporba je uvjerena da ova Vlada griješi, a vladajući tvrde - ništa ne rade s figom u džepu. A Europa promatra.   

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene