Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak ministri u NO

Strateški interes: Čačić i Linić ulaze u Nadzorni odbor Ine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada razmišlja o tome da u slučaju Ine prekrši vlastitu odluku te Nadzorni odbor te tvrtke imenuje ministre Slavka Linića i Radimira Čačića.

Pravilo u slučaju naše naftne kompanije Ine bi se tako prekršilo i u Nadzorni odbor postavilo najjače ministre s argumentom da se radi o iznimno strateški važnoj tvrtki. No, odluka premijera Zorana Milanovića o tome još nije donesena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka donesena Čačić: Imenovanje ministara u NO Ine je iznimka jer je ta tvrtka iznimka Slika nije dostupna 'To je vrlo zabrinjavajuće' Kosor: Imenovanje Čačića i Linića u NO Ine opasan korak

>> Čačić: Možemo mi napraviti i novu Inu

Nedavno je Radimir Čačić za Soundset izjavio kako nije nevjerojatna mogućnost da naprave novu Inu. Stav vlade prema Ini je da je to hrvatska kompanija, a ne podružnica mađarske tvrtke, istaknuo je tada Radimir Čačić.

Naglasio je kako postoje dva partnera koji su gotovo jednaki po veličini kada je riječ o vlasničkom udjelu, dakle MOL i Hrvatska, no nemaju ravnopravan tretman u upravljačkim pravima. 'To će se morati korigirati', rekao je Čačić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene