Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi su ispraznili tanjure!

Euro Gastro Festival - gastro delicije iz 27 europskih zemalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na glavnom zagrebačkom trgu održava se Euro Gastro Festival. Tamo su sve članice Europske unije, zajedno s Hrvatskom, a došle su predstaviti svoje delicije.

Svi koji su se zatekli na trgu uživali su u gastro delicijama. 27 članica europske unije, ali i Hrvatska, kao buduća 28. članica, tu izlažu samo najfinije stvari iz svojih kuhinja.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić"

Na Hrvatskom štandu su izložene uglavnom zagorske delicije, koje su suđeći prema praznim tanjurima, oduševile okupljene. Ista stvar se dogodila i na drugim štandovima. Naime, ovo je baš izazov, idete od jedne zemlje do druge i probavate možda i neke stvari za koji niste znali da su dio nečije kuhinje.

>> Znate li da za samo 100 kuna možete uživati u vrhunskoj gastro ponudi?

Naravno da ove srednjoeuropske zemlje u svojoj ponudi imaju kobasice i krumpir, mediteranske zemlje više ribe i tjestenine. Sve to imamo i mi, ali razlika je u spravljaju.

Ovo je zapravo jedinstven i najukusniji način da se proslavi skoro punopravno članstvo Hrvatske u Europskoj uniji. Danas su sve zemlje bile za istim stolom. Više nismo upoznati samo s time što je švedski stol - sad znamo i što je portugalski, što nizozemski, finski... Bogatiji smo za još 27 okusa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene