Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ernest Rađen izjavio da se ne osjeća krivim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Benkovački Srbin Ernest Rađen, protiv kojega se u Županijskom sudu u Zadru vodi istraga zbog sumnje da je sudjelovao u ratnom zločinu u Škabrnji i Nadinu 1991., danas je dao svoj iskaz istražnom sucu Vladimiru Mikolčeviću, nakon što ga je prošloga tjedna Grčka izručila Hrvatskoj te je sproveden u pritvor Županijskog suda u Zadru.

Uz osumnjičenog bio je i njegov odvjetnik Slobodan Budak, koji je, nakon nekoliko sati ispitivanja Ernesta Rađena (1959.), izjavio novinarima da je njegov klijent iznio u potpunosti svoj iskaz. "Iskaz je bio cjelovit i odgovorio je na svako pitanje istražnog suca, a izjasnio se da se ne osjeća krivim", kratko je rekao novinarima Budak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Policajci pronašli muškarca bez penisa: Ležao je u nesvijesti Slika nije dostupna Hrvatska traži izručenje Rađena

Istražni sudac Vladimir Mikolčević rekao je da je osumnjičeni Rađen iznio u cijelosti svoj iskaz u odnosu na ono što mu se stavlja na teret u kaznenoj prijavi, pa čak, kako je dodao, i šire od toga.

Mikolčević je dodao da je državni odvjetnik djelomično korigirao optužbe protiv Rađena, no nije želio reći o kakvim je promjenama riječ.

Županijski državni odvjetnik Ivan Galović već je ranije izjavio da će Rađena teretiti za kazneno djelo propusta, odnosno da kao zapovjednik vojne policije na području Benkovca za vrijeme bivše srpske paradržave nije spriječio počinjenje ratnog zločina nad civilima u Škabrnji i Nadinu.

Istraga protiv Ernesta Rađena, koji se nalazi u pritvoru Županijskog suda u Zadru, nastavlja se.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene