Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji u šoku

Ena Šarac o Mamićevoj gesti: 'Zahvalna sam mu što mi daje šansu za život!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ena Šarac ide na operaciju! Kontroverzan, a istovremeno i veliki humanitarac Zdravko Mamić i njegovi 'Dinamovci' uključili su se u akciju prikupljanja novaca za spas hrabre Ene, a ona poručuje putem Dnevnik.hr ' Hvala gospodinu Mamiću što mi daje šansu za život'!'

Najavu Zdravka Mamića kako će sav prihod od utakmice Dinamo-Rijeka uplatiti za operaciju Ene Šarac, a ako 'usfali' ostatak će pokriti on osobno, osječku su obitelj teško bolesne 18-godišnje Ene Šarac ostavili u - šoku. Kako nam u telefonskom razgovoru za Dnevnik.hr kaže Ena.

Pročitajte i ovo Medicina Velika stvar U Hrvatsku je stigla najveća svjetska senzacija iz područja medicine - robotski par Da Vinci i Mona Lisa Ilustracija Vjerovali ili ne Bizaran slučaj: Liječnici pacijentici odstranili cistu toliko veliku da nije stala u CT skener

'Da, čula sam, stvarno sam ugodno šokirana, predivna gesta od njega, takvi divni ljudi spašavaju i meni i djeci poput mene život. Zahvalna sam gospodinu Mamiću što mi daje šansu za moj život', u jednom nam dahu, glasom punim čistog optimizma, kaže Ena Šarac. 

Ena Šarac: 'Jako sam sretna što idem na operaciju!'

Polako postaje svjesna kako će nakon dugih 11 godina borbe sa zloćudnom bolešću, koja joj je obilježila čitavo školovanje i ranu mladost, krenuti na operaciju, koja joj pruža sasvim novu šansu za život.

'Jako, jako sam sretna što idem na tu operaciju, nadam se da će sve dobro proći i da će već jednom ta priča ostati iza mene. ', ispričala je Ena za Dnevnik.hr.

>> Zdravko Mamić: Mila, Joža, Ena i Nora - držite se!

Majka Biserka Šarac još nije svjesna kako će s Enom doista 28. veljače krenuti put Europskog Centra za Cyberknife u Münchenu, gdje ih očekuje liječnik Aleksandar Muačević. 'Sve je to meni onako, jako puno, ne mogu vjerovati. Pa,ne mogu, iskreno ne (smije se od šoka). Ovo nam dosta brzo ide, ne možemo vjerovati, stvarno, najiskrenije, malo smo u šoku. Zahvalni smo gospodinu Mamiću, ne mogu opisati riječima koliko'.

Ena bi 27. veljače u Zagrebu trebala obaviti zadnje specijalističke preglede, idućeg dana krenuti za Njemačku, a već prvog dana ožujka trebao bi započeti tretman 'cyber knife'.

'Prognoze su, kažu da za njenu dijagnozu 99 posto izlječenje, oni će paliti i osušiti taj tumor', otkriva nam majka Biserka.

Podsjetimo, Enu nakon dugih 11 godina borbe s tumorom na mozgu čeka operacija za koju se ona i cijela njezina obitelj nadaju da bi mogla biti posljednja, te da bi joj napokon život mogla vratiti u normalu. Ena bi u Münchenu trebala biti podvrgnuta revolucionarnoj metodi "cyber knife" - uzastopnom petodnevnom zračenju.

Ena je 2003. godine tri puta operirana u KBC-u Rebro, te se uspješno borila s bolešću, uz stalne kontrole u Zagrebu, a bolest se vratila 2009.godine. Biserka Šarac je nezaposlena, a Enin otac je na minimalnoj plaći i snalaze se na sve načine kako bi Eni osigurali sve što joj je potrebno za ovako dugotrajno i financijsko skupo liječenje.

Telefonski broj za pomoć Eni Šarac i obitelji je i dalje možete pomoći pozivom na broj  060 800 335

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene