Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV

Monsinjor Srakić: Zašto ne bismo sklopili ruke za generale?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biskupi pozivaju vjernike da večeras mole za domovinu i pravednu presudu hrvatskim generalima u Haagu.

Post i molitva za zemlju koja prolazi duboku moralnu krizu, poziv je to koji su uputili biskupi Justicije et pax Hrvatske biskupske konferencije svim vjernicima. Monsinjor Marin Srakić, predsjednik HBK, u ekskluzivnom je razgovoru za Dnevnik Nove TV obrazložio zašto treba moliti za generale.

Pročitajte i ovo Ljubav koja nadilazi vrijeme Pokrovitelj Generali Ljubav koja nadilazi vrijeme: Kako uz pomoć financijskog plana zaštititi najmilije i usaditi dobre navike Molitelji na zagrebačkom glavnom trgu - 3 Prva subota u mjesecu Molitelji izašli na trgove hrvatskih gradova: Kleče i mole, a imaju jasan cilj

Za domovinu i generale moli cijela zemlja. Pozvali su biskupi vjernike da spas pronađu u molitvi. 'Mi znademo za gospodarske poteškoće, za političke koje izviru iz moralne krize koja je uzdrmala cijeli svijet', rekao nam je monsinjor dr. Marin Srakić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije.

Prava politika, pravo rješenje

Posebnu molitvu, pozivaju biskupi, uputiti za pravednu presudu generalima u Haagu. 'Zašto ne bismo sklopili ruke, ako smo gledali u njih kad su branili domovinu, zašto ne bismo i sada kada treba braniti njih', kaže Srakić. Bivši predsjednik Mesić, takav je prijedlog najviše kritizirao, ali i dobio 'ukor' iz crkvenih redova. 'Dobar svirač zna kad je vrijeme da svoj instrument nakon melodije zakači o klin', poručio je monsinjor Srakić Mesiću.

Dan na kruhu i vodi, tako su vjernici diljem zemlje, postili po naputku biskupa. Molitvu večeras mole brojni vjernici. 'Vjerujem da će i sada molitva naša pomoći da imamo perspektivnu, svjetlu i bogatu Hrvatsku', ističe velečasni Ivan Jurić iz župe Preslavnog imena Marijina. Zašto je drugačija, nadbiskup Srakić, ima svoje viđenje.

'Oni koji su dobili povjerenje naroda, odgovorni su ne samo na političkom planu, nego i za gospodarski život i da pronalaze neka rješenja. Prava politika je donošenje pravog rješenja', smatra Srakić. Za nju, čini se, ni Božja pomoć nije na odmet.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene