Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javna rasprava

Ekskluzivno istraživanje: Zabranu pobačaja podupiru najviše žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poziv monsinjora Valtera Župana tijekom boravka Svetog Oca u Hrvatskoj kada je naglasio kako želi da se zabrani pobačaj, otvorio je pravu javnu raspravu.

Politika nije sklona tome, a Dnevnik Nove TV provjerio je što misle građani. Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV pokazuje da su za zabranu pobačaja većinom žene. Biskupi su otvorili temu, a građani su odgovorili. Da zakon o pobačaju treba mijenjati smatra 23 posto građana, dok njih 67 posto misli suprotno.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Zadnji dan kampanje Posljednji rezultati velikog istraživanja Nove TV - sve su karte na stolu, mnogo je birača koji bi mogli presuditi ove izbore Četvrti dio velikog predizbornog istraživanja - 2 Tko će sastaviti vladu? Veliko predizborno istraživanje: Ovako bi mogao izgledati Sabor nakon izbora

Ekskluzivno istraživanje za Dnevnik Nove tv otkriva kako su većinom žene te koje podržavaju promjenu zakona prema kojoj će pobačaj postati zabranjen.  Dalmatinci i Slavonci više podupiru stav Crkve dok su liberalniji ispitanici iz Istre i Primorja. Pobačaj je za mnoge delikatna tema i da o tome treba raspravljati na referendumu smatra 35 posto građana dok suprotno misli 56 posto njih. Referendumu su naklonjenije mlađe generacije, dok oni stariji od trideset godina žele da sve ostane kako je bilo i do sada.

Razlika je vidljiva među simpatizerima vodećih stranaka. Dok su HDZ-ovi gotovo podjednako i za referendum i postojeći zakon, SDP-ovi i glasači ostalih stranaka sigurniji su u stav kako zakon ne bi trebalo mijenjati. Biskupe podržava 30 posto građana i 52 posto smatra da je inicijativa biskupa u ovom trenutku ipak bila - pogrešan potez.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene