179948
179948
179948
179948
179948

Ekskluzivno istraživanje: Zabranu pobačaja podupiru najviše žene

  • , 09.06.2011., 19:34
  • Autor:
  • komentara

Poziv monsinjora Valtera Župana tijekom boravka Svetog Oca u Hrvatskoj kada je naglasio kako želi da se zabrani pobačaj, otvorio je pravu javnu raspravu.

 
 
 
 

Politika nije sklona tome, a Dnevnik Nove TV provjerio je što misle građani. Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV pokazuje da su za zabranu pobačaja većinom žene. Biskupi su otvorili temu, a građani su odgovorili. Da zakon o pobačaju treba mijenjati smatra 23 posto građana, dok njih 67 posto misli suprotno.

Ekskluzivno istraživanje za Dnevnik Nove tv otkriva kako su većinom žene te koje podržavaju promjenu zakona prema kojoj će pobačaj postati zabranjen.  Dalmatinci i Slavonci više podupiru stav Crkve dok su liberalniji ispitanici iz Istre i Primorja. Pobačaj je za mnoge delikatna tema i da o tome treba raspravljati na referendumu smatra 35 posto građana dok suprotno misli 56 posto njih. Referendumu su naklonjenije mlađe generacije, dok oni stariji od trideset godina žele da sve ostane kako je bilo i do sada.

Razlika je vidljiva među simpatizerima vodećih stranaka. Dok su HDZ-ovi gotovo podjednako i za referendum i postojeći zakon, SDP-ovi i glasači ostalih stranaka sigurniji su u stav kako zakon ne bi trebalo mijenjati. Biskupe podržava 30 posto građana i 52 posto smatra da je inicijativa biskupa u ovom trenutku ipak bila - pogrešan potez.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se