Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Dnevniku Nove TV

EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Građani ocijenili prvih 100 dana Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik Nove TV u ekskluzivnom istraživanju saznaje kako građani ocjenjuju prvih 100 dana Vlade.

PLENKOVIĆEVA VLADA 100 DANA PROŠLA S „TROJKOM“. I DALJE, NAKON 100 DANA, NAJBOLJA VLADA JADRANKE KOSOR

Vlada Andreja Plenkovića, ako bi je građani ocijenili školskim ocjenama, dobila bi 2,9 ili ''TROJKU“. Njegov prethodnik Tihomir Orešković je nakon 100 dana od građana dobio ''DVOJKU“ ili 2,3. No ''TROJKAMA“ su ocijenjene nakon 100 dana i Milanovićeva Vlada, ali i Vlada Jadranke Kosor. Milanovićeva Vlada je nakon 100 dana imala ocjenu 2,7, a Vlada Jadranke Kosor i dalje je najbolje ocijenjena nakon 100 dana, ocjenom 3,1.

PLENKOVIĆEV TIM BOLJI OD TIMOVA TIMA

Ova Vlada, smatra većina građana (49 posto), misli da je bolja od Vlade Tihomira Oreškovića. Da su podjednake, misli njih 35 posto, a da je lošija, misli njih 11 posto. Ne zna njih 5 posto.

PLENKOVIĆEVI MINISTRI BOLJI OD MILANOVIĆA I NJEGOVIH MINISTARA

Plenkovićev kabinet je bolji, misli 50 posto ispitanika, od Milanovićeva kabineta, a da je podjednak, misli njih 29 posto. Da je lošiji, misli 18 posto, a ne zna 3 posto birača.

OD VLADE SU DOBILI ŠTO SU OČEKIVALI

Većina birača, njih 52 posto, od Vlade je dobila što je očekivala. U skladu s očekivanjima odradili su 100 dana. Da su odradili ispod očekivanja, misli 33 posto ispitanika, a iznad očekivanja, misli pak njih 10 posto. Ne zna njih 5 posto.

RAD PREMIJERA OČEKIVAN U BANSKIM DVORIMA

Nakon 100 dana, rad premijera Plenkovića, u odnosu na početak mandata, 53 posto ispitanika ocjenjuje u skladu s očekivanjem, njih 24 ocjenjuje ispod očekivanja, a njih 16 posto iznad očekivanja. Ne zna njih 7 posto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dnevnik Nove TV pita Osjetite li Vladine subvencije na vlastitom standardu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Energenti; ilustracija - 1 Neće dirati PDV Vlada je široke ruke: Zbog ovog poteza 46 milijuna eura manje godišnje u državnoj blagajni

Istraživanje je za Novu TV provela agencija Ipsos na stratificiranom slučajnom uzorku od 600 punoljetnih građana Republike Hrvatske. Uzorak je stratificiran prema regiji i veličini naselja, a odstupanja strukture uzorka od strukture populacije prema spolu, dobi i stupnju obrazovanja korigirana su postupkom otežavanja. Istraživanje je provedeno od 22. do 25. siječnja 2017. godine. Pogreška mjerenja je /-4%.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene