Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najskuplji WC u Hrvatskoj

EKSKLUZIVNO donosimo dokumente: HAC držač papira platio 3.500 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je dobila još jednu 'turističku atrakciju', najskuplji javni WC.

WC se nalazi na odmorištu autoceste Mosor i umjesto pola milijuna kuna, njegova izrada je stajala gotovo tri milijuna kuna. Za preplaćeni iznos moglo se izraditi još barem 15-ak kilometara autoceste. Dnevnik.hr je u posjedu dokumenata na kojima su cjene radova, kao i svi dogovori unutar tvrtke.

Pročitajte i ovo Priveden vozač kamiona ide u istražni zatvor FOTO Privođenje vozača koji je prouzročio stravičnu nesreću: Kamionom usmrtio dvojicu radnika HAC-a gužva na autocesti Nema rješenja HAC objasnio zašto se stvaraju kilometarske kolone: "Povećali smo broj traka i uveli novost na naplatne kućice, ali..."

Po iznosima na dokumentima moglo bi se pomisliti da je riječ o WC-u u sklopu najluksuznijeg hotela u središtu Zagreba, a ne onoga u sklopu odmorišta koji u zimskim mjesecima niti ne radi. Primjerice, unutra se nalazi 'nevjerojatni' skupljač higijenskih uložaka koji je po komadu stajao 2.477 kuna, dok je isti artikl na odmorištu Rupa stajao 1.744 kune.

>> Ekskluzivno Slaven Žužul: Nisam igrač Ive Sanadera

Ugradba pisoara preko 10 tisuća kuna

Daska za WC školjku, bez poklopca, stajala je 873 kune po komadu, a držači od nehrđajućeg čelika za WC za invalide čak 2.331 kuna po komadu Nije poznato kakve su kvalitete spomenuti skupljači higijenskih uložaka, piše samo da su od nehrđujućeg čelika. No, to nije sve jer su sušila za ruke plaćena 3.885 kuna, ogledalo koje je postavljeno u WC za invalide bilo je više od tisuću kuna skuplje od 'običnog' ogledala, ugrađivanje WC školjki naplaćivalo se 15 tisuća kuna po komadu dok je ugradnja invalidskog WC-a plaćena više od 32 tisuće kuna.

Držači po 2.331 kunu

Također, ugradba pisoara na odmorištu Mosor stajala je više od 10 tisuća kuna po komadu dok je ista na odmorištu Rupa iznosila duplo manje, 4.727 kuna. Držač WC papira postigao je astronomsku cijenu od 3,5 tisuća kuna, sapunjara više do dvije tisuće, a koš za smeće 715 kuna.

Samo oznake na vratima WC-a stajale su po 424 kuna, daska za WC školjku, bez poklopca, stajala je 873 kune po komadu, a držači od nehrđajućeg čelika za WC za invalide čak 2.331 kuna po komadu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene