Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paravinjin iskaz pod sumnjom

Ekskluzivno: Dragan Paravinja uporno odbija detektor laži!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražitelji su sve uvjereniji da Dragan Paravinja nije govorio istinu jer je već nekoliko puta odbio poligrafsko svjedočenje.

Hrvatski istražitelji će sutra Draganu Paravinji pokazivati  fotografiju po fotografiju i pitati je li to mjesto na koje je bacio Antoniju kako bi mu onemogućili da se izvlači i odgovara kako se ničega ne sjeća.

Pročitajte i ovo Vojna vježba hrvatskih specijalaca - 8 Neutraliziranje terorista VIDEO Naši specijalci i NATO u akciji: Pogledajte kako su koristili SAD-ov poklon Hrvatskoj za specijalne operacije Greška na zrakoplovu Sve više slučajeva Otvorena kaznena istraga o avionu koji je ostao bez komada trupa u zraku

Osnovni sud na Sokocu zakazao je za 6. srpnja prvo ročište na kojemu će početi suđenje Draganu Paravinji potvrdila je glasnogovornica ovog suda Dragana Mačar.Sud zasad nije donio nikakvu odluku kojom bi ograničio pristup ovom suđenju, iako se radi o osjetljivom predmetu s obzirom da je rječ o silovanju. 'U ovom trenutku javnost nije isključena', kazala je Mačar, potvrdivši kako se u ovom slučaju može očekivati brzi završetak suđenja.

Krka više nije jedino mjesto policijske potrage za Antonijom Bilić iako su tijekom cijelog jučerašnjeg dana pretraživalo Manojlovačko jezero i područje oko hidroelektrane Miljacka i to od strana elitnih antiterorističkih postrojbi iz nekoliko hrvatskih gradova.

'To su ronioci ATJ Lučko, Split, Osijek i Rijeka', pojasnio je Tomislav Jozić, pomoćnik zapovjednika ATJ Lučko. Tehnikom rame uz rame po cijeloj širini Krke uz vrlo slabu vidljivost opipava se svaki pedalj muljevitog riječnog dna.

'Teren je izuzetno težak i naporan, koristimo tehnike ronilačkih aparata i ronjenja na dah ako je dubina manja', rekao je Petar Novaković, instruktor za ronjenje ATP Lučko.

Treći je dan i treći veliki upitnik koliko je istinit Paravinjin iskaz. Iako policija nije službeno potvrdila ovo bi mogli biti zadnji trzajevi pretrage na rijeci Krki. Akcija je već počela u Lici u Gračacu što bi moglo značiti  da se Paravinjin iskaz o bacanju tijela u rijeku dovodi u sumnju.

Od Krke za koje su nakon priznanja bili uvjereni da se nalazi tijelo, pretragu su usmjerili kilometrima daleko, na akumulacijsko jezero kod Gračaca gdje se prema tahografskim zapisima zaustavio kamion. 'Potraga je proširena jer se ranijom istragom utvrdilo da tahografski zapis kamiona kaže da se kamion i tamo zaustavio', rekla je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske. Potraga može biti proširena na veći dio Hrvatske, dok u sarajevskoj samici leži čovjek kojeg je sasvim sigurno potrebno ispitati još jednom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene