Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mališani najaktivniji

Ekološke akcije obilježile Dan planeta Zemlje u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrećice, fosili, kamenje? Čime će se na Dan planeta zemlje baviti, mališani su sami odlučili. Ekološke akcije obilježile su dan u cijeloj Hrvatskoj, a u svijetu, NASA-ine snimke sunca.

Osječki prodavači na tržnici voće su pakirali u papirnate vrećice. Akcija mališana i prodavačima i kupcima izmamila je osmijeh na lice. 'Zato što plastične vrećice zagađuju okoliš. Zemlja je sva prljava, mi želimo da bude čista, bez plastičnih vrećica', kažu mališani. Za to su vrijeme djeca u zagrebačkom tehničkom muzeju izazivala potres, u znanstvene svrhe, naravno.

Pročitajte i ovo Milijuni plastičnih peleta naplavili španjolske obale Zabrinutost raste VIDEO/FOTO Ekološka katastrofa: Milijuni plastičnih peleta naplavili obalu Sredozemlja Ilustracija Vrijeme promjena Dobro plaćeni poslovi u kojima kronično nedostaje radnika: "Više od 50 posto zanimanja budućnosti tražit će takve vještine"

Na festivalu znanosti posvećenom planetu Zemlji, igrali su se s daždevnjacima, ali i gipsom. No, izrada fosila i nije lak zadatak. Na zagrebačkom Sljemenu predstavljen je kameni stup koji otkriva stijene koje grade Medvednicu. 'Najpoznatija je stijena koja se zove zeleni škriljevac, od kojeg su građeni portali zagrebačkih kuća, onda je tu vitaminski vapnenac, od njega je građena zagrebačka katedrala', objasnila je Tatjana Ban Ćurić iz Parka prirode Medvednica.

Prikladno, na dan planeta zemlje, NASA je objavila snimke sunca solarnog opservatorija lansiranog prije dva mjeseca. Površina Sunca prikazana je iznimno detaljno, pa se dobro vidi koliko je naša zvijezda aktivna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene