Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razvoj situacije

'Tomislav Karamarko ide na sve ili ništa. Ovo je posljednja karta koju je bacio na stol'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reporteri Nove TV iz minute u minutu prate razvoj napete situacije na hrvatskoj političkoj pozornici. Sve o najnovijim potezima glavnih političkih aktera pratite na Dnevnik. hr i informativnim emisijama Nove TV.

U srijedu je otkazana sjednica Vlade, ministri su otkazali i svoje današnje protokolarne obveze no spominjalo se da je sjednica Vlade u petak, neki su ministri bili i danas u Vladi. Hoće li je biti i tko će je voditi? Što kaže procedura?

'Sjednica Vlade uopće nije imala ni smisla da se u srijedu održi s obzirom da u četvrtak Tihomir Orešković nakon 146 dana u Banskim dvorima će biti smijenjen kao predsjednik Vlade i onda postaje tehnička Vlada. Ono najsmješnije, najčudnije zapravo je ta najava Banskih dvora o održavanju sjednice u petak. Naime, ova Vlada kada padne i Tihomir Orešković kao predsjednik Vlade koji će i dalje ostati u Banskim dvorima, samo smiju ovu zemlju držati u hladnom pogonu, točnije, isplaćivati plaće i mirovine, ništa drugo ne smiju raditi, a s obzirom na najave održanja sjednice Vlade vrlo je vjerojatno da će na kraju to možda biti i telefonska sjednica Vlade, što je već i tradicija zadnjih nekoliko puta u Banskim dvorima', rekao je reporter Mislav Bago u Dnevniku Nove TV.

Petrov vjeruje u čuda koja ne postoje na Markovom trgu

Pročitajte i ovo Drago Matanović Primio, a nije smio Ponovno nakon dvije godine! Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv glavnog inspektora obrane Slika nije dostupna Odlazak šefa HDZ-a ANALIZA POLITIČKIH ANALITIČARA Tri razloga Karamarkovog neuspjeha

'Tomislav Karamarko ide na sve ili ništa. Ovo je posljednja karta koju je bacio na stol. Sve mu je manje vremena. Igra na igru pukovnika ili pokojnika. Pitanje je hoće li u narednih 48 sati uspjeti prikupiti 76 ruku. Nije sretan s Mostom. Ne uspije li Karamarko u svemu ovom, može očekivati smjenu s pozicije predsjednika HDZ-a. Petrov vjeruje u čuda koja ne postoje na Markovom trgu. Orešković i dalje poziva da HDZ i Most nađu dogovor da ova Vlada ostane', komentirao je Mislav Bago u Dnevniku Nove TV.

U četvrtak će biti iznimno zanimljivo u Saboru

'Nakon Petrova i premijer Orešković misli da je moguće da se Domoljubna koalicija i MOST uspiju dogovoriti i da opstane ova vlada. Orešković se nada nemogućem jer je Karamarko već rekao da sutra kreće s opozivom Oreškovića. Sutra će biti iznimno zanimljivo u Saboru između Oreškovića s jedne strane i HDZ-a s druge', rekao je reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago nakon obraćanja premijera Tihomira Oreškovića.

'Sada je jasno da je ogroman procjep između HDZ-a i Mosta. Tomislav Karamarko je najavio da sutra idu u opoziv premijera Tihomira Oreškovića i preslagivanje Vlade, a Božo Petrov se bori da Orešković ostane. Jasno je da je to nemoguće, jer čak je i oporba najavila da će glasati za opoziv', javio je Mislav Bago.

Povjerenstvo odlučilo - Karamarko u sukobu interesa

Tomislav Karamarko bio je u sukobu interesa, odlučilo je Povjerenstvo većinom glasova članova. Pojašnjavaju kako nije postupao u skladu sa savjesnim djelovanjem. Odluka će do kraja tjedna bii objavljena na stranicama Povjerenstva kao i obrazloženje.

Karamarko podnio ostavku

Tomislav Karamarko podnio je ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade RH. 'Odlazim iz Vlade RH i očekujem da će to učiniti i ovi drugi', rekao je Karamarko. 'Rekao sam da ću podnijeti ostavku, evo to sad i činim jer smatram da je to dobar potez jer treba dati mjesto u Vladi ljudima koji će dat svježinu. Sutra idemo na preslagivanje i vjerujem da će Hrvatska u parlamentu dobiti većinu i vladu koja ja svijesna u kakvoj se Hrvatska situaciji nalazi', rekao je sada bivši potpredsjednik Vlade.

I Petrov se obratio javnosti

'Prvi potez koji se treba napraviti je opoziv opoziva Oreškovića', rekao je Božo Petrov na konferenciji za novinare u Vladi.

Napeti razvoj situacije na terenu prate reporteri Dnevnika Nove TV Mislav Bago, Tatjana Krajač i Ivana Brkić Tomljenović.

Neslužbeno se doznaje kako je HDZ ponudio Mostu dogovor - da vrate HDZ-u Ministarstvo unutarnjih poslova, a HDZ bi zauzvrat ostavio Tihomira Oreškovića na mjestu premijera.

Sve se ovo događa uoči sutrašnje rasprave u Saboru o povjerenju premijeru Tihomiru Oreškoviću što je tražio HDZ. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene