Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sigurnoj lokaciji

FOTO Uništena aviobomba iz 2. svjetskog rata: Policija objavila detalje, ekipa Dnevnika Nove TV jedina uz pirotehničare

Aviobomba iz Drugog svjetskog rata
Aviobomba iz Drugog svjetskog rata DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Aviobomba iz Drugog svjetskog rata Aviobomba iz Drugog svjetskog rata Foto: DNEVNIK.hr Aviobomba iz Drugog svjetskog rata Aviobomba iz Drugog svjetskog rata Foto: DNEVNIK.hr Aviobomba iz Drugog svjetskog rata Aviobomba iz Drugog svjetskog rata Foto: DNEVNIK.hr Aviobomba iz Drugog svjetskog rata Aviobomba iz Drugog svjetskog rata Foto: DNEVNIK.hr +0 Aviobomba iz Drugog svjetskog rata Galerija 1/5 >>
Na područje Kamenjaka izvan Rijeke u četvrtak ujutro odvezena je i tamo uništena avionska bomba zaostala iz Drugoga svjetskog rata, koja je prije nekoliko dana pronađena na gradilištu ceste u Zvonimirovoj ulici u riječkom naselju Krnjevo.

Pronađena bomba bila je ukrcana na teretno vozilo i oko 9:35 uspješno neutralizirana i uništena, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske. Dodaju da je avionska bomba bila britanske proizvodnje, dugačka 110 centimetara, sa 107 kilograma eksploziva.

Samo je ekipa Dnevnika Nove TV bila uz pirotehničare i prije i nakon neutralizacije bombe.

Premještanje bombe s gradilišta počelo je jutros oko 5:30, a do mjesta neutralizacije na području Kamenjaka prevezena je uz pratnju policije, trasom Zvonimirova ulica – Rujevica – Viškovo – Grobnik.

Pročitajte i ovo Prazna riječka luka uoči neutraliziranja protubrodske mine na području Kamenjaka Još jedna opasna akcija: Avionska bomba uklonjena s gradilišta ceste u Rijeci

U akciji premještanja i uništenja avionske bombe sudjelovali su policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka i županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Iz policije su poručili da se nakon premještanja i uništenja bombe građani koji stanuju u ulicama u blizini mogu vratiti svojim redovnim aktivnostima te su svima zahvalili na poštovanju izdanih uputa.

Pročitajte i ovo Marko Balen, reporter Mjere predostrožnosti Nema mira za Riječane: Najavljena je nova akcija uklanjanja bombe, teška je 150 kilograma

Zaostala avionska bomba iz Drugog svjetskog rata pronađena je prije nekoliko dana tijekom radova na gradilištu ceste D-403 u riječkom naselju Krnjevu, u blizini trgovačkog centra ZTC, pa su radovi na gradilištu do danas bili obustavljeni, a mjesto pronalaska osigurano.

Prošlog je vikenda s morskog dna u riječkoj luci uz opsežne mjere sigurnosti i evakuaciju stanovnika iz središta grada premještena i uništena i protubrodska mina zaostala iz Drugog svjetskog rata.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene