Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjere predostrožnosti

Nema mira za Riječane: Najavljena je nova akcija uklanjanja bombe, teška je 150 kilograma

Tek što su se slegli dojmovi oko uništenja podmorske mine iz riječke luke, za četvrtak je policija najavila novu akciju - uklanjanje aviobombe.

U Rijeci je najavljena nova akcija uklanjanja bombe. Ovoga puta u pitanju je aviobomba. "Opasna je kao i svaka. Čak i male ručne bombe ubojita su sredstva. Ova je teška 150 kilograma i pronađena je na gradilištu prije nekoliko dana. Njezina ubojitost ne može se usporediti s onom protubrodskom minom", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

Mjere opreza ovoga će puta biti puno manje. "Stanovnici okolnih zgrada trebat će u četvrtak između pet i sedam sati ujutro imati zatvorene škure, otvorene prozore i ne biti blizu staklenih površina", dodao je Balen.

Bomba će teretnim vozilom biti u pratnji policije, vatrogasaca i hitne pomoći prevezena do mjesta uništenja - ispod skijališta Platak, gdje nema ljudi. Tamo će biti sigurno uništena.

Pročitajte i ovo Izmještanje protubrodske mine iz riječke luke - 1 Kosturi burne povijesti Heroji koji su oteglili minu tešku više od tone: "Nije me bilo strah. Neki su rekli da sam lud, ali netko je taj posao morao odraditi"

"Još se ne zna na koji će se način uništiti - hoće li se morati dignuti u zrak kao protubrodska mina ili će je uspjeti razbiti na manje komade i napraviti niz manjih kontroliranih eksplozija", pojasnio je Balen.

Mjesta panici, dodaje Balen, zaista nema, no treba poštovati policijske upute. "Od 5 do 5:15, 5:30 ne kretati se određenim dionicama cesta koje će biti zatvorene za sav promet. Oko 6, 6:30 građani će moći normalno živjeti. Rijeka je 1945. godine bila bombardirana, tako da ima i bit će još puno ovakvih pronalazaka iako je prošlo 80 godina", zaključio je Balen. 

Više o uništenju aviobombe pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene