Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što je zdravo, a što ne?

Evo kad se razvijaju prehrambene navike kod djece!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što je zdravo i što treba jesti, znaju maleni Osječani. U sklopu edukativnih radionica Hrvatske agencije za hranu, najmlađima se podiže svijest o važnosti i sigurnosti hrane.

Koliko je bitno djeci i roditeljima skrenuti pozornost na ono što jedu, najbolje govori statistika prema kojoj je svako peto dijete u Hrvatskoj pretilo. Što je zdravo i što treba jesti dobro znaju maleni Osječani. 'Ne bi vjerovali ali djeca jako znaju što jedu, kad treba jesti i kako treba jesti', kazala je Regina, teta u vrtiću. No, dobro znaju i što treba izbjegavati.

Pročitajte i ovo Djeca Kako oživjeti selo U samo nekoliko mjeseci desetero mladih kupilo kuću u ovoj općini: "Voljela bih kad bi sva djeca u državi mogla imati ovakve uvjete" Obnova Dječjeg vrtića Lipa u Čačincima Nakon osam mjeseci Djeca su ostala bez utočišta za igru i smijeh, sada je napokon počela obnova: "Jedva čekamo da se vratimo"

Prehrambene navike razvijaju se u vrtićkoj dobi, od 4 do 6 godine. 'U toj dobi bi im se trebalo usađivati pravilne prehrambene navike, koje bi ih pratile kasnije kroz cijeli život', kazala je Vlatka Buzjak iz Hrvatske agencije za hranu.

U osnovne škole dolaze zdravi jelovnici!

A prehrambene navike većine građana, sudeći prema statistici, treba mijenjati. 'Nedavno su izašli statistički podaci koji su dosta alarmantni. Kažu da se Hrvatska nalazi na 5. mjestu u svijetu po pretilosti pa je zato dosta bitno od malih nogu osvještavati djecu o pravilnoj i zdravoj prehrani', istaknula je Buzjak.

Zbog slabijeg imunološkog sustava, djeca su posebno osjetljiva. Većina bolesti može se izbjeći. 'Ja uvjek svoju mlađu sestru upozorim jer ne pere uvijek ruke. Kažem joj: 'Ema, peri ruke', kazala je Hana. Od mlađih bi mnogi imali što naučiti, a pravilo koje vrijedi za sve uzraste je da se treba jesti raznoliko i umjereno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene