Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nemam se od čega braniti'

Slučaj Pukanić: Đurović očekuje oslobađajuću presudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića, šestooptuženi Slobodan Đurović ustvrdio je danas treći dan iznošenja svoje obrane da USKOK-ova optužnica protiv njega ne raspolaže ni jednim dokazom te da se nada da će se sudsko vijeće voditi dokazima i osloboditi ga krivnje.

Đurović tvrdi da je prvooptuženom Robertu Mataniću u zatvoru u Sremskoj Mitrovici pomogao zbog svoje intimne prijateljice s kojom je bio u vezi. Njezino ime nije želio otkriti jer je, kaže, supruga poznate javne osobe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Beogradski tisak piše Jocić za informacije o svjedočenju Đurovića nudio deset tisuća eura Slika nije dostupna Tragom Pukanićevog ubojice Željko Milovanović se krije kod Vuleta u Budvi?

>> Đurović: USKOK se služi lažnim svjedocima, nema ništa protiv mene

'Optužen sam za monstruozno kazneno djelo, dao sam sve privatne i poslovne podatke o sebi kako bi se lakše raščistilo da je gruba greška dovoditi mene u bilo kakvu vezu s kaznenim djelom', kazao je Đurović na zagrebačkom Županijskom sudu.

Ustvrdio je da je jedina njegova greška što je pomogao Mataniću i što ga je upoznao kad je prvooptuženi izašao na slobodu.

Na upit sutkinje Ivane Kršulj zašto se kao poslovan čovjek nalazio s Matanićem koji je bio optužen u Bugarskoj za teška kazna djela, odgovorio je da je Matanić oslobođen optužbi. Na upit kako gleda na presudu Mataniću u Srbiji od dvije i pol godine zatvora zbog držanja oružja, odgovorio je da to nije gledao kao nešto loše jer je u Srbiji tradicija nositi oružje.

Rekao je da čitavu obranu može staviti u jednu rečenicu - 'nisam kriv, nemam se od čega braniti jer nisam ništa napravio', ali se, kaže, našao u poziciji da se mora braniti od lažnih iskaza.

'Ako sam u Hrvatsku došao šest dana nakon atentata, onda sam za ludnicu'

Ako sam u Hrvatsku došao šest dana nakon kaznenog djela, a da imam s njim veze, onda nisam za zatvor nego za ludnicu jer to ne bi učinio ni jedan maloumnik, kazao je.

Na pitanja branitelja ispričao je kako je 2007. i 2008. radio na projektima u Bugarskoj i Crnoj Gori vrijednima milijune eura i da je imao brojne tvrtke koje su se bavile nekretninama i izgradnjom projekata.

Đurović rekao je da nikad nije imao kontakte sa Stankom Subotićem, Milom Đukanovićem, Ratkom Kneževićem i Vladimirom Zagorcem.

Na pitanje USKOK-a da objasni koja je podloga uplate 780.000 eura njegovoj tvrtki nekoliko dana prije atentata na Pukanića, Đurović je rekao da je ishodovao povećanje zemljišta za građenje na parceli u Beogradu.

Suđenje se nastavlja sutra kad će predstavnik USKOK-a nastaviti ispitivati Đurovića, optuženog da je bio veza između svog kuma Sretena Jocića, navodnog naručitelja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene