Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljen još jedan posao

Đuro Đaković za HV radi posao vrijedan 140 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Ante Kotromanović i predsjednik Uprave Đuro Đaković grupe Vladimir Kovačević danas su u Slavonskom Brodu potpisali ugovor o nabavci i opremanju borbenih oklopnih vozila oružnim stanicama PROTECTOR M151, kalibra 12,7 milimetara, koja će HV-u biti isporučena ove i iduće godine.

Ministar Kotromanović izjavio je kako je vrijednost ugovora 140 milijuna kuna, izrazivši zadovoljstvo da MORH može pomoći da hrvatska tvrtka s dobrim referencama nastavi suradnju s ciljem očuvanja radnih mjesta i stavarnja referenci za buduće poslove.

Naglasio je kako su u MORH-u jako zadovoljni poslom koji je Đuro Đaković radio na projektu Patria, te najavio još jedan posao koji će ta tvrtka raditi za Ministarstvo - generalna revizija tenkova vrijedna više desetaka milijuna kuna. Ugovor za taj posao, rekao je, bit će potpisan za desetak dana. 'Činimo sve da i drugi proizvođači vojne opreme u Hrvatskoj razvijaju svoje proizvode i plasiraju ih van', poručio je Kotromanović.

Kovačević je izvijestio da Đuro Đaković grupa ima potpisan ugovor o suradnji s norveškom grupacijom Kongsberg o nabavci i montaži oružnih stanica PROTECTOR M151 kalibra 12,7 milimetara, koja je trenutno zbog svojih karakteristika i raširenosti u uporabi globalni lider u tom segmentu.

>> Kotromanović dogovorio remont i modernizaciju svih tenkova T-84

Suradnja dvije tvrtke je dodatno ojačana prošle godine dogovorom o zajedničkom razvoju i komercijalizaciji oružne stanice srednjeg kalibra PROTECTOR Medium Caliber RWS 30 milimetara.

'Rezultati testiranja kombinacije borbenog vozila ove, ali i borbene stanice od 30 milimetara u različitim zemljama čine naše vozilo među najboljima u svijetu', naglasio je Kovačević. Izrazio je nadu da će ovi rezultati u narednim mjesecima rezultirati i konkretnim ugovorima na međunarodnom tržištu.

'Đuro Đaković je potpisivanjem ugovora s finskom Patrijom i norveškim Kongsbergom o integraciji Kongsbergovih oružnih stanica na vozila AMV 8x8 u pogonima u Slavonskom Brodu te zajedničkom nastupu na globalnom tržištu ušao u malobrojno društvo proizvođača obrambene tehnike najviše svjetske razine.

Ovaj ugovor će nam biti još jedna kvalitetna referenca na stranim tržištima, probijanje kojih je prioritet ove uprave', poručio je Kovačević. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjene na tržištu rada Pogledajte koja su najtraženija zanimanja u Hrvatskoj: Jedno je donedavno bilo jako traženo, a sada pada Slika nije dostupna Oprema za hrvatsku vojsku Posao za 21 hrvatsku tvrtku u vrijednosti od 66 MILIJUNA kuna

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene