Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala zemlja za velike apsurde

Jedan grad, dva šefa: 'Ja sam gradonačelnik Đakova'; 'Ne, ja sam'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bizarna politička situacija u Đakovu. Trenutačno je to jedini grad na svijetu koji ima dva gradonačelnika!

Prelaskom nekoliko vijećnika iz vladajuće koalicije u oporbeni tabor HDZ-a, stvorena je nova većina koja je SDP-ovom gradonačelniku Zoranu Vinkoviću izglasala nepovjerenje i postavila novog čelnog čovjeka grada, HDZ-ovca Antu Raspudića.

Pročitajte i ovo Lokalni izbori u Splitu sve su bliže - 3 Neizvjesna bitka za Split Spremaju se tvrdi izbori u Splitu, kandidata je sve više: "Grad propada dvanaest godina, to je Afrika sa strujom" Romina Knežić objašnjava koliko Hrvatska ima župana, načelnika, gradonačelnika i njihovih zamjenika (Foto: Dnevnik.hr) nevjerojatna brojka Izračunali smo koliko u Hrvatskoj ima župana, (grado)načelnika i njihovih zamjenika

I jedan i drugi smatraju se legalno izabranim gradonačelnikom pa se u rješavanje ove jedinstvene političke zavrzlame uključio i središnji Ured za državnu upravu.

Na pitanje tko je zapravo gradonačelnik Đakovo, Vinković je odgovorio kako je jasno da je to on, a isti odgovor dao je i Raspudić.

Kako ni njima dvojici nije zapravo jasno tko je gradski šef, odnosno i jedan i drugi misle da su gradonačelnici, nije čudno da su građani još zbunjeniji pa se i oni na pitanje tko je gradonačelnik kolebaju između jednog i drugog. Jedni kažu Vinković, drugi Raspudić.

Dok se čeka odgovor Državnog ureda, gradom vladaju obojica, a u gradonačelničku fotelju je, barem danas, sjeo Vinković.

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene