Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Govor mržnje i prijetnje'

Đakić: Organizatori prosvjeda branitelje su stavili na stup srama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radni skup stradalničkih i braniteljskih udruga koje ne podupiru današnji braniteljski prosvjed na Trgu bana Jelačića, započeo je u prostorijama policijske akademije.

Na dnevnom redu skupa je zajedništvo stradalničkih i braniteljskih udruga, dostojanstvo hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, Deklaracija o Domovinskom ratu i druga aktualna pitanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mirni prosvjed Šibenski branitelji: Vidi se tko je uz branitelje, a kome je do fotelje Slika nije dostupna Majka poginulog na Maslenici 'Boli me smrt sina, ali još više nepravda prema braniteljima'

Prema riječima predsjednika HVIDR-e Josipa Đakića riječ je o skupu svih čelnika 17 braniteljsko-stradalničkih udruga na državnoj razini, a iz rasprave će izvući zaključke koji će im biti smjernica za daljnje djelovanje. Bit će također govora i o konvenciji svih zainteresiranih braniteljskih udruga na državnoj razini, koja se planira održati do svibnja, kako bi osvježili sjećanja na Domovinski rat i vratili mu dostojanstvo, jer je to postalo mrtvo slovo na papiru, ustvrdio je Đakić.

>> Počelo okupljanje prosvjednika na Trgu bana Jelačića

Đakić je, odgovarajući na novinarski upit, potvrdio da okupljeni na današnjem radnom skupu neće ići na prosvjedni skup na Trgu bana Jelačića i da ga ne podupiru, budući da su, kako je rekao, ‘njegovi organizatori oni koji su govorom mržnje i prijetnjama stavili braniteljsku populaciju na stup srama, jer zveckati oružjem ili prijetiti lomljenjem kičme u današnjem demokratskom društvu nije primjereno i potrebno’. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene