Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident

Dvojica muškaraca potukla se pred Milanom Bandićem na Jakuševcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika svađa te potom i fizički obračun izbio je jučer prilikom potpisivanja ugovora za isplatu naknade za umanjenu kvalitetu življenja na zagrebačkom Jakuševcu. Gradonačelnik Milan Bandić neizravno se našao u središtu incidenta.

Razlog fizičkog obračuna dvojice muškaraca nije razjašnjen, no nagađa se da bi to moglo biti oko isplate ekološke rente. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić našao se u neposrednoj blizini kad je tučnjava počela te se istog trenutka povukao, a sve je snimila kamera TV Mreže, čiji je video objavljen i na njihovoj Facebook stranici.

Pročitajte i ovo Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste Ilustracija teške ozljede UZNEMIRUJUĆE Snimka brutalnog premlaćivanja u Splitu: Mladić koji je zbog udaraca šakama i nogama zadobio teške ozljede mozga i dalje se bori za život

Incidentu na zagrebačkom Jakuševcu, gdje je u srijedu zagrebački gradonačelnik bio na potpisivanju ugovora za isplatu naknade za umanjenu kvalitetu življenja, prethodila je burna svađa.

General Ante Gotovina dobio još jednu titulu

700 zahtjeva za isplatu navedene naknade, navodno je odbijeno, tvrde stanovnici Jakuševca, a svađa je izbila između građana koji podržavaju Bandića i onih koji smatraju da su nepravedno zakinuti.

Sanja Furić, Jakuševčanka, za TV Mrežu je objasnila zašto je došlo do svađe. Njezin suprug je u kasnijem fizičkom obračunu dvaput oboren na tlo. "Razljutila sam se jer pravo na naknadu imaju samo vlasnici zemljišta. Ako je to novčana naknada za kvalitetu življenja onda je moramo dobiti svi koji tu živimo, a ne samo vlasnici. Ja sam tu rođena i tu živim 50 godina, kao i mnogo drugih, a nemam pravo na novčanu naknadu", rekla je.

Kad je Bandić čuo sve prigovore, zaprijetio je raspuštanjem Mjesnog odbora Jakuševec. "Najvjerojatnije ćemo raspustiti Mjesni odbor te omogućiti ljudima da izaberu nove jer ovaj Mjesni odbor ne funkcionira. To je moja ovlast i ja ću to napraviti", poručio je.

Nakon toga svađa je ispred zgrade Mjesnog odbora prerasla u fizički obračun dvojice mještana, u kojoj gradonačelnik Bandić nije ni na koji način sudjelovao, već se odmaknuo.

Snimka se brzo proširila tom društvenom mrežom, a tko su akteri tučnjave, i dalje se ne zna. Ono što je vidljivo iz snimke jest da se gradonačelnik Bandić nije ni na koji način miješao u incident, već je na kraju snimke poručio iz auta: "Dobro je, sve je u redu."

Osim isplate ekološke rente, na odlagalištu otpada Jakuševec su se u srijedu zamijenile i žarulje javne rasvjete. Naime, odlukom Grada, stare su zamijenjene štednim žaruljama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

EKSKLUZIVNO!!! Ekipa Mreže TV snimila je svađu i tučnjavu u Jakuševcu oko isplate ekološke rente, a kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić. Više pogledajte u Vijestima Mreže TV u 18:00.

Posted by Mreža TV on Wednesday, October 21, 2015

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene