Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTRAGA U TIJEKU

Prevara u Zagrebu: Od starije žene zatražili provjeru novčanica, dala im desetke tisuća kuna

Otvaranje vrata, ilustracija
Otvaranje vrata, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
U petak su u Zagrebu dvojica nepoznatih počinitelja od 79-godišnjakinje ukrala nekoliko desetaka tisuća kuna. Pritom su se predstavili kao službene osobe, zatražili ju provjeru novčanica te im je ona taj novac predala.

Dvojica počinitelja su u petak ok 16 sati na zagrebačkoj Peščenici pokucali na vrata stana 79-godišnjakinje, lažno se predstavili kao službene osobe te od nje zatražili provjeru novčanica koje ima. Ona im je povjerovala i predala im je nekoliko desetaka tisuća kuna, izvijestila Policijska uprava zagrebačka.

U tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem cilju pronalaska počinitelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uoči velikog kongresa "Želimo hranu, a ne PCR testove i biti građani, a ne robovi": Prosvjedni natpis izazvao kaos u Pekingu, pogledajte o čemu se radi

Pročitajte i ovo Slika dvorca Neuschwansteina koju je naslikao Adolf Hitler DJELA "PROBLEMATIČNIH" SLIKARA Britanska televizija na udaru kritika zbog bizarne emisije: Planiraju publici dopustiti hoće li uništiti sliku Adolfa Hitlera

Policija je podsjetila građane da se čuvaju od prevaranata koji im dolaze pred vrata.

"Obično mole za neku (pri)pomoć, sitnu uslugu, prodaju predmete ili nude usluge, lažno se predstavljajući. Žele zadobiti vaše povjerenje ili sažaljenje jer tako pripremaju teren za ući u vaš stan. Prilagođavaju način i mogućnost činjenja kaznenog djela shodno trenutnim okolnostima, procjeni žrtve i mogućem riziku", stoji u objavi policije.

"Imajte na umu da se vješti prevaranti često koriste jednostavnim trikovima. Rizik je veći što je žrtva starije životne dobi. Samozaštitno ponašanje jako je bitno i može doprinijeti sprječavanju počinjenja kaznenih djela prijevara", piše u objavi Policijske uprave zagrebačke.

Više o savjetima policije po ovom pitanju možete pročitati >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene