Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapeli u pukotini

Hrvatski alpinisti doživjeli nesreću na Khan Tengri: Povukla ih lavina, jedan je nestao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojicu hrvatskih alpinista zahvatila je lavina prilikom osvajanja planinskog vrha Khan Tengri. Jedan je teško ozlijeđen, a za drugim se još uvijek traga.

U pokušaju osvajanja jedne od najljepših, ali i najzahtjevnijih planinskih vrhova svijeta, Khan Tengri, dvojica hrvatskih alpinista jučer su doživjeli nesreću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema opasnosti U Nepalu je dvadesetak hrvatskih državljana - svi su dobro i na sigurnom Slika nije dostupna Strašna snimka VIDEO Bespomoćni prepušteni na milost i nemilost lavini - 'Drži se za moju jaknu'

Khan Tengri, ili u prijevodi 'Vladar Neba', planinski je vrh na visni od 7.000 metara, a u sklopu je masiva Tien Shan koji se nalazi između Kirgistana, Kazahstana i Kine.

Alpiniste je zahvatila lavina nakon koje je samo jedan pronađen u teškom stanju u pukotini leda nakon čega je prevezen u bolnicu.

Za drugim alpinistom se još uvijek traga, a vremenski uvjeti spasiocima ne idu u prilog.

'Sada je tamo već pao mrak tako da je za danas potraga okončana i nastaviti će se sutra. Zbog lošeg vremena, tj. zbog kiše i snijega ne mogu letiti helikopteri, iako su pukotine relativno nisko. Osim toga, teško ostvarujemo i kontakt s ljudima tamo zbog lošeg signala, a i vremenske razlike', potvrdio je za Dnevnik.hr glavni tajnik HPS-a, Darko Beljak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene